Skip Navigation Links

Vakıf Temsilcileri İskenderun'da hoşgörü rüzgarı estirdiler

İskenderun'da özlenen tabloyu oluşturmanın gururunu yaşıyoruz

Gündem   A+a-

 
Vakıf Temsilcileri İskenderun’da hoşgörü rüzgarı estirdiler
 
İskenderun’da özlenen tabloyu oluşturmanın gururunu yaşıyoruz
 
Vakıflar haftası dolayısıyla İskenderun’da düzenlenen toplantıda adeta hoşgörü rüzgarı esti.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ve Vakıflar Bölge Müdürlüğünün organizasyonu ile İTSO Vakıf Başkanı Garip Şandır’ın Yörük Çadırında yemekli toplantı düzenlendi.
Toplantıya İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Karayılan Belediye Başkanı Mehmet Yurtman, Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan, Hatay Vakıflar Bölge Müdürü Dr. Ali Kaya, İTSO Başkan Vekili Bülent Seküçoğlu, değişik din ve mezhepten vakıf temsilcileri katıldı.
Adeta hoşgörü rüzgarının estiği toplantıda ilk olarak söz alan İTSO Vakıf Başkanı aynı zamanda MHP İskenderun Belediye Meclis üyesi Garip Şandır, Vakıflar haftası dolayısıyla İskenderun’da özlenen tabloyu oluşturmanın onurunu yaşıyoruz. Bölgemizde değişik din ve mezhepten insanlarımız burada barış ve huzur içerisinde yaşamaktadır. Bizlerde vakıf yöneticileri olarak bu birlikteliği sağlamak amacıyla bauda toplandık” dedi.
Ardından söz alan Vakıflar Bölge müdürü Dr.Ali Kaya ise, “Ecdadımız gelecek nesillere yaptırdığı vakıf eserleri bu gün hala dimdik ayakta ve insanlığa hizmet ediyor. Önemli olan topluma faydalı eserler bırakmaktır. Vakıflar her zaman insanların istifadesine sunulan ve ihtiyaç sahibi insanların kullandıkları eserlerdir. Bu gün burada İstanbul’dan hoşgörünün en güzel yaşandığı mekanda bulunmanın onurunu yaşıyorum” dedi. Son olarak söz alan İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ise, “Vakıf eserlerine sahip çıkmak, vakıf bilincini insanlarımıza aşılamak, gelecekte kuşaklarımıza imkanlar ölçüsünde vakıf edecek eserler bırakmamız lazım. Bu bağlamda bu gün burada vakıfların önemini bir kez daha birlikte yaşamanın onuru içerisindeyiz” dedi.
Toplantıda değişik din ve mezhepten davetli vakıf temsilcileri de toplantıyı düzenleyen Vakıf yöneticilerine teşekkür ettiler. Toplantıya katılan Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ise, Osmanlının Hatay bölgesinde yaptırdığı en önemli vakıf eserlerinden olan Payas külliyesinin restorasyon çalışmalarının hızla devam ettiğini ve en kısa sürede tamamlanacağını söyledi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet