Skip Navigation Links

Hassa 'Da Fidan Dağıtımı Yapıldı.

Hassa'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından 15 çiftçiye 8 bin 750 adet çeşitli türlerde meyve fidanı dağıtıldı.

Gündem   A+a-

 
 
Hassa'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından 15 çiftçiye 8 bin 750 adet çeşitli türlerde meyve fidanı dağıtıldı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü bahçesinde, Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu , Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Halit Avcı’nın katılımıyla 15 çiftçiye 8 bin 750 adet çeşitli türlerde meyve fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun yaptığı açıklamada;
“2009 yılından beri İl Müdürlüğümüzce Hatay Tarım potansiyelini maksimum seviyede değerlendirmek,rekabet edebilir düzeye çıkarmak,ihracata uygun ,kaliteli ve istenilen miktarda ürün yetiştiriciliğini sağlamak için,örgütlü sivil toplum kuruluşları ve kamu kuruluşları ile bir araya gelerek ortaklık neticesinde “Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı” oluşturuldu.
Bu plan çerçevesinde ürün deseni ortaya çıkarıldı.Ürün deseni çerçevesinde kümeleme metodunu esas alarak,İl genelinde ihracata uygun kaliteli ürün elde etmeyi amaçlıyoruz.
"Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı" kapsamında, ilimiz genelinde 106 bin adet çeşitli türlerde fidan dağıtımını gerçekleştiriyoruz.Bu kapsamda Hassa ilçemize de 8 bin 750 adet çeşitli türlerde meyve fidanın dağıtımını yaptık.dedi.
İl Müdürü Zabun;
Önümüzdeki beş yıl içerisinde Hassa İlçesinde 10 hektar,tıbbi ve aromatik bitki çeşitleri, 150hektar,kırmızı üzüm çeşitleri,20 hektar kaysı ve 10 hektar adaptasyon bağ çeşitleri uygulamalarını gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.
 
 
 
 
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet