Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

HDP Binasını Basmak İsteyen Grubu MHP'li Belediye Başkanı Önledi

Mersin'in Tarsus ilçesinde son günlerde artan terör olaylarını protesto etmek amacıyla düzenlenen yürüyüş sonrası kalabalık, HDP binasına basmasını

HDP Binasını Basmak İsteyen Grubu MHP'li Belediye Başkanı Önledi

Gündem   A+a-

Polis ve MHP'li Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can önledi.
Protesto eylemi, kendiliğinden toplanan kalabalık grubun Yeni Mahalle köprü başında toplanmasıyla başladı. Kalabalık grup ellerinde Türk Bayrakları'yla Yarenlik alanı takiben devam eden yürüyüş sırasında sık sık tekbir getirdi. Grup Caminur mahallesinde bulunan HDP İlçe binasına saldırmak istedi. Önlem alan çevik kuvvet ekipleri, öfkeli gruba biber gazıyla müdahale etti. Polisin uyarılarına rağmen eylemini uzun süre sürdüren grup, daha sonra toplu halde sloganlar eşliğinde HDP binasına yakın bir yerde beklemeye başladı.
Grubun sakin olmasını ve yasadışı bir eylemde bulunmamalarını isteyen İlçe Emniyet Müdürü Salim Çakan, gruba sağduyulu davranıp polis ekiplerinin işini zorlaştırmamalarını istedi. Bu sırada polis panzerin üzerine çıkan bir genç elindeki Türk Bayrağı'nı panzere astı. Daha sonra panzerin üzerine çıkan bir kişi megafonla dağılmaları konusunda uyarıda bulundu. Olayın yaşandığı bölgeye gelen Belediye Başkanı Şevket Can, grubun sessiz sakin bir şekilde dağılmaları konusunda uyarıda bulundu.
Polise yardımcı olunmasını isteyen Başkan Can, "Türkiye'de şehitlere sahip çıkılarak güzel bir mesaj verildi. Bu ülke sahipsiz değil. Bu ülkede bizler polisimizi, jandarmamızı seven insanlarız. Milliyetçiliğe inanıyorsak, polisimizi zor durumda bırakmayacağız. Diğer insanlar polise taş atıyorsa biz polisimizin yanında olduk yanında da olmaya devam edeceğiz. Biz vatanımızı, bayrağımızı ,dinimizi, kitabımızı seven insanlarız. Biz Tarsus'umuzu memleketimizi seviyorsak, herkes birazdan İstiklal Marşımızı okuyup, güzel bir şekilde evine gidip istirahatini yapacak. Bu saatten sonra herhangi bir olaya karışan herhangi bir bireysel olarak hareket eden kendisini bağlar. Biz burada birlik ve beraberliği sağlamak için, kardeşliğimizi, dostluğumuzu pekiştirmek için çalışıyoruz. Bizim belediye başkanı olarak sadece görevimiz yol yapmak, park yapmak değil. Tarsus'ta yaşayan bütün insanlarımızı huzurlu bir şekilde rahat bir ortamda yaşamasını sağlamak için çalışıyoruz. Çocuklarımıza ve evlatlarımıza yaşanılabilir bir şehir bırakacağız. Ama bunu sizlerle beraber yapacağız. Bize düşen görev yanlış yapanlar olacaktır, yanlış yapan arkadaşımıza izin vermeyeceğiz. Biz polisimizi seviyoruz, polisimizi zor durumda bırakmayacağız. Polisimiz her gün 16 saat çalışıyor. Her gün 16 saat çalışan devletimizi, milletimizi, bayrağımızı, bizleri koruyan polisimizi zor durumda bırakmayacağız. Şimdi Ali Bağrık Başkan Yardımcımın eşliğinde hep birlikte İstiklal marşımızı okuyup ,şehitlerimize Fatiha okuyup dağılacağız" dedi.
Belediye Başkanı Şevket Can'ın konuşmasının ardından İstiklal Marşı'nı ve sonrasında Fatiha okuyan grup sloganlar atarak dağıldı. Olaylar nedeniyle polis, kent genelindeki önlemlerini arttırdı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar