Skip Navigation Links

IŞİD'e Türkiye Üzerinden Silah mı Gidiyor?

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt DUDU Başbakanın cevaplaması için TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi verdi.

IŞİD'e Türkiye Üzerinden Silah mı Gidiyor?

Gündem   A+a-

Geçtiğimiz günlerde ulusal ve uluslararası basında yer alan haberlerde, Yunanistan’ın Girit adasının İerapetra sahili açıklarında denetim yapan Yunan Sahil Koruma ekipleri, Bolivya bandıralı bir yük gemisindeki konteynırlarda silah bulmuş, Kayıtlarda, HADDAD 1 isimli geminin 29 Ağustos 2015 tarihinde İskenderun'dan Libya'nın Misrata kentine doğru yola çıktığı, geminin bir önceki durağının Kıbrıs, Famagusta limanı olduğu, ve geminin yükünün evraklarda “plastik maddeler” olarak belirtildiği, gemide arama ve inceleme çalışmalarının devam ettiği ve geminin bir Yunan şirketi adına iş yaptığı, geminin gideceği limanın, Libya hükümetini reddeden grupların kontrolünde bulunduğu. Geminin Temmuz ayından itibaren Kıbrıs, İskenderun, İskenderiye (Mısır) ve Tobruk (Libya) limanlarına uğradığı tespit edildiği, Yunanistan Liman Teşkilatı’nın yaptığı son açıklamalara göre, gemideki 14 konteynırdan 2’sinin açıldığı, bu konteynırlarda 491 bin 950 adet 9 mm’lik mermi ve 5 bin adet tüfek ve askeri giyim aksesuarlarının ele geçirildiği belirtilmiştir.

 

DUDU, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Yaşanan gelişmeler sonucunda; IŞİD’e Türkiye üzerinden silah mı gidiyor? Sorusunun tartışılması ve ülkemizin de herhangi resmi bir açıklama yapmaması kafaların karışmasına neden olmuştur. Bu konunun sahip olduğu öneme rağmen, Türk yetkili makamlarının tatmin edici bir açıklama yapmaması, hem halkımızın tedirgin olmasına, hem de uluslararası arenada ülkemizin güvenilirliğini zedeleyen durumlara sebep olabilecektir” dedi.

 

CHP Hatay Mv Av. Mevlüt DUDU’nun Başbakan’a yönelttiği soru önergesinde şu sorular yer almaktadır.

 

 

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

 

 

 

Av. Mevlüt DUDU

CHP Hatay Milletvekili

 

Uluslararası basında yer alan haberlere göre; Yunanistan’ın Girit adasının İerapetra sahili açıklarında denetim yapan Yunan Sahil Koruma ekipleri, Bolivya bandıralı bir yük gemisindeki konteynerlerde silah bulmuştur.

 

Kayıtlar, HADDAD 1 isimli geminin 29 Ağustos 2015 tarihinde İskenderun'dan Libya'nın Misrata kentine doğru yola çıktığını göstermektedir. Geminin bir önceki durağının Kıbrıs, Famagusta limanı olduğu, ve geminin yükünün evraklarda “plastik maddeler” olarak belirtildiği bildirilmektedir.

 

Gemide arama ve inceleme çalışmalarının devam ettiği ve geminin bir Yunan şirketi adına iş yaptığı bilgileri yer almaktadır. Geminin gideceği limanın, Libya hükümetini reddeden grupların kontrolünde bulunduğu. Geminin Temmuz ayından itibaren Kıbrıs, İskenderun, İskenderiye (Mısır) ve Tobruk (Libya) limanlarına uğradığı tespit edildiği bildirilmiştir.

 

Yunanistan Liman Teşkilatı’nın yaptığı son açıklamalara göre, gemideki 14 konteynırdan 2’sinin açıldığı, bu konteynırlarda 491 bin 950 adet 9 mm’lik mermi ve 5 bin adet tüfek ve askeri giyim aksesuarlarının ele geçirildiği belirtilmiştir

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet