Skip Navigation Links

Silifke'de Teröre Lanet Yürüyüşünde Gerginlik Yaşandı

Mersin'in Silifke ilçesinde,Dağlıca'daki 16 askerin şehit olduğu hain saldırının ardından sosyal medya üzerinden toplanan vatandaşlar

Silifke'de Teröre Lanet Yürüyüşünde Gerginlik Yaşandı

Gündem   A+a-

Atatürk Anıtı yanında toplanıp, şehir merkezinde yürüyüş yaparak terörü lanetlediler.
Terör saldırılarını protesto etmek için Atatürk Anıtı önünde toplanan yaklaşık bin kişi, basın açıklaması yapıp şehrin işlek caddelerinde yürüyüş yaptılar. Yürüyüş sırasında Atatürk Caddesi'nden karayoluna çıkmak isteyen kalabalık polisler tarafından engellendi. Daha sonra polisler tarafından Celal Bayar Caddesi'ne yönlendirilen kalabalık Silifke Askerlik Şubesi önüne gelmek istedi. Askerlik şubesi yakınında tekrar polisler tarafından durdurulan kalabalık burada İstiklal Marşı okudu. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kalabalık HDP Silifke ilçe binasına yürümek istedi. Silifke taş köprü girişinde polisler tarafından önü kesilen kalabalığın HDP binasına gitmesine de izin verilmedi. Polis ekiplerinin dağılmaları konusunda uyarılarına aldırış etmeyen eylemciler, zaman zaman polisler ile de tartıştılar.
Şehit Fırat Kılıç'ın oğlu Doğukan Kılıç ise yaptığı açıklamada terörü lanetledi. Kılıç, "Son günlerde artarak her gün şehit haberleri gelmektedir. En son dün gece Hakkari Dağlıca da meydana gelen, hain teröristlerin Mehmetçiğimize saldırı haberini aldık. Şu ana kadar sorumlu kurumlar tarafından açıklamaların yapılmadığı fakat çok fazla sayıda şehit verildiği yönünde duyumlar almaktayız. Biz Silifke'de yaşayan, bu acıları yaşamış, şehit aileleri ve gaziler olarak yerlerimizde duramıyor, büyük acı çekiyoruz. Bir an önce Terörle Mücadele Kanunu yeniden gözden geçirilmelidir. Terörü destekleyenler ve övenler derhal cezalandırılmalıdır. 'Sırtımızı YPG'ye dayadık', 'TSK kaybedecek, PKK kazanacak' diyen, bizlerin vergisiyle maaşları ödenen milletvekilleri ile 'Ermeni katliamı yapılmıştır' diyen terörist bakanlar derhal meclisten temizlenmeli ve cezalandırılmalıdır. Teröre destek veren basın yayın organları derhal kapatılmalı ve cezalandırılmalıdır. Şimdi zaman devletimizin ve güvenlik güçlerimizin yanında olma, moral ve motivasyonlarını en üst seviyede tutma, dualarımızla destek olma zamanıdır. Sonra elbet kimlerin kusuru, ihmali ve kandırılmışlığı varsa hesabı sorulur. Tarih bunun örnekleri ile doludur. Şu yoğun gündem ve üzüntü içinde söyleyecek pek çok konu olmasına rağmen, hepsini içimize gömüyor doğru zamanın gelmesini bekliyoruz. Son olarak terör örgütünü, onun destekçilerini, siyasi uzantılarını, vurdum duymazlığı lanetliyor ve kınıyoruz. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak uğrunda ölen varsa vatandır" dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet