Skip Navigation Links

Halkın Desteğini Alamayan Hiçbir Yönetici Başarılı Olamaz !!!

Hatay’ın En Büyük Şantiyesi Arsuz Geleceğe Güvenle Bakıyor …

Halkın Desteğini Alamayan Hiçbir Yönetici Başarılı Olamaz !!!Web
TV

Gündem   A+a-

Halk İstiyor Nazım Culha Yapıyor..  Nazım Culha halkla elele hizmet üretirken de arkasında hissettiği destek ve güvenle emin adımlarla ilerliyor..

Kişilere özel değil, halkın faydalanacağı hizmetler hayata geçiyor.. Uzun yıllar sahil şeridindeki villalardan kaynaklanan yüzme alanı sıkıntısına son veren cesur uygulamalarıyla büyük takdir toplayan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, imkansız denilecek işleri halkın desteği ve güveniyle başarmanın keyfini yaşıyor.

Ekip ruhu, uyum, azim, kararlılık, halkçı politikalar, geleceği düşünen hizmetler, uzun vadeli projeler, bilimsel yaklaşım, “Ben bilirim” değil, uzman görüşü alınarak atılan adımlar, Arsuz’un geleceğe güvenle bakmasının yegane nedenleri..

Verdiği sözleri tutan, planlı ve programlı bir çalışmayla Arsuz’u geleceğe hazırlayan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın Arsuzlular’a verdiği sözleri tutmasının da hizmet atağının büyümesinin en önemli nedenlerinden biri olarak açıklıyor.

Hatay’ın en büyük şantiyesi Arsuz, tüm mahallelerindeki hareketlilik ve hizmet atağıyla geleceğe güvenle bakıyor.

Arsuz Belediyesi’nin sorumluluğu bulunmasa da, yoğun elektrik kesintilerine son vermek amacıyla Enerji-Sa nezdinde yapılan görüşmeler sonuç veriyor ve tesis yenileme ve yatırımları da hızla devam ediyor.

Arsuz’un geleceği için en önemli adım ise altyapı projesi.. Altyapı projesinin ilk ayağı ise Nardüzü, Karaağaç Mahallelerinden başlayarak, Arpaderesi ile son bulan ilk etapın ardından, Kale Mahallesi’nde kadar uzanan ikinci etap, asfaltı ile birlikte Başkan Culha’nın belediye başkanlığının birinci döneminin sonuna yetiştirilecek.

Turizm pastasından azami payı alabilmek için tüm yatırımları hızlı bir şekilde süren Arsuz’da, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Arsuz Belediye’nin el ele gönül gönüle yürüttükleri çalışmalar meyvelerini vermeğe başladı.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın hızlı ve geleceği öngören adımları kimilerini rahatsız etse de, ekip ruhuyla yürütülen çalışmalarda en önemli adımlar altyapı projesinin hayata geçirilmesiyle 2016 yılında atılacak.

8. Gün Haber Web Tv Sahibi Gökhan Gökpınar’ın sorularını açık yüreklilikle yanıtlayan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz’un geleceğini planlarken çok titiz ve uzun vadeli düşündüklerini söyledi.

Arsuz’da sahil şeridinden ve plajlardan yararlanamayan halkı denizle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Nazım Culha, yaptıkları çalışmalara halkın verdiği desteğe de teşekkür ederken, tüm bu çalışmaları yaparken de hiçbir kuruma bir lira dahi borç bırakmadan hareket ettiklerini söyledi.

Turizm hedefiyle çıkılan yolda altyapının önemine dikkat çeken Nazım Culha, altyapısı olmayan bir şehrin üst yapısının olamayacağı gerçeğiyle çalıştıklarını hatırlatarak, Akçalı Mahallesi sınırlarında turizm alanı ilan edilen bölgenin imar çalışmalarının tamamlandığını ifade etti.

Asfalt ve parke atağı, köprüler, yeni açılan yollar, sahil düzenlemeleri, sosyal sorumluluk projeleri, sportif faaliyetlerle Arsuz, uzun yıllar mahrum bırakıldığı hizmetlerle kucaklaşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Oldukça geniş bir coğrafya olması nedeniyle Arsuz’un bir mahallesinde yapılan hizmetleri, uzak noktadaki mahallede yaşayanlar görmüyor.. Ve daha acısı ise; Arsuz’un yeni ilçe olması nedeniyle vatandaşlar bir çok mahallenin yerini bilmiyor, adını ilk kez duyuyor..

Geniş coğrafyasıyla Türkiye’nin ikinci büyük ilçesi ünvanını elinde bulunduran Arsuz’da Belediye Başkanı Nazım Culha ve ekibinin bir noktadan diğer bir noktaya ulaşmaları ise büyük bir dezavantaj olarak karşımıza çıkıyor.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın 8. Gün Haber Web Tv Sahibi Gökhan Gökpınar’a yaptığı açıklamalardan satır başları şöyle :

“Gecemizi gündüzümüze katıyoruz…”

Bugün çok mutlu bir gün, çok ciddi bir köprünün temel atma törenini gerçekleştirdik hep beraber ve bu şekilde Arsuz kısa vadede yaşadığı trafik sorununu artık yaşamayacak. Öngördüğümüz ve planladığımız ihalede olan Şarkonak’ta bir köprümüzün temelini de atacağız. Kısacası Arsuz bir şantiye durumunda, eş zamanlı Nardüzü Mahallesi’nde,  Gözcülerde , Akçalı’da parke çalışmamız var, toplam 150 bin metre karelik parke çalışmamız takriben 20-25 km’lik bir çalışma. Arsuz’un coğrafi olarak büyüklüğünden dolayı bizim bir bölgede yaptığımız çalışmayı diğer bölgedeki insanımız görmüyor. Çoğu insanımız bazı mahallelerimizin yerini dahi bilmiyor, bu da bizim için bir dezavantaj.  Sadece mahallerin değil sitelerin yol çalışmaları dahi 25-30 km’lik bir çalışma içerisinde. Ayrıca bunun  içerisinde, acil ihtiyaç hissedilen büyük mahalle ve köylerimizin yollarını bitirdik bile. Kaldı ki belediye işlerinde, ufak çaplı projeler dahi en azından 6 ay sürüyor ve biz gecemizi gündüzümüze katıyoruz.

“Büyük ölçekli sosyal tesislerimizi kuracağız…”

Sahil yolu çalışmasında sezon itibariyle çok yavaş gittik, insanlarımızın rahatsız olmaması için ustaca bir çalışma sergiledik. Proje kapsamında bizim öngörümüz, Arsuz köprüsünden, il özel idare kampına kadar yolumuzu tamamlayacağız. Sahil yolu üzerinde büyük ölçekli sosyal tesislerimizi kuracağız ve insanlarımız ekonomik fiyatlarla orada keyifli zaman geçirebilecekler.

“Biz asla ‘paramız yok, aracımız yok’ şeklinde fakir edebiyata girmedik, girmeyeceğiz!..”

Biz asla ‘paramız yok, aracımız yok’ şeklindeki edebiyata girmedik, girmeyeceğiz! Hem bir yandan yapılanmamız hem bir yandan borçlarla boğuşmamız hem de yapılan işlere bütçe oluşturmak ve bunların hizmetini yürütmek; biz bunların hepsini aynı anda yürütüyoruz, yürütmeye çalışıyoruz ve büyük bir oranda başarıyoruz.

 

“Akçalı turizm imar planı bitti.”

Turizmle ilgili, birincisi imar planından başlamak, ikincisi altyapı oluşturmak, üçüncüsü çevre düzenlemesine girmek şeklinde gidiyor. Akçalı bölgesinin turizm imar planı bitti ve şuan Anıtlar Yüksek Kurumu’nda değerlendiriliyor, değerlendirildiği an onaylanmış olacak hayata geçireceğiz. Otel zincirlerinin yatırımlarının somut bir talepleri yok.  Orası Milli Emlak’ın yeri, biz işin planlama ve ruhsat verme kısmındayız.

“Alt yapısı olmayan bir ilçenin üst yapısı olamaz diyoruz…”

Alt yapıyla ilgili, ‘alt yapısı olmayan bir ilçenin üst yapısı olamaz diyoruz.’ Biz bir turizm kenti yapıyoruz ve alt yapısı yok, alt yapının olmaması demek temiz bir denizin olmaması anlamına geliyor ve biz buradan yola çıkarak bunu sürekli gündeme getirdik ve Hatsu’yla beraber çalışıyoruz. Biz bu konuyu daha ilk ikinci yahut üçüncü ayımızda masaya yatırdık ve koordineli bir çalışma içerisinde, çok şükür meyvesini alıyoruz. Bu çalışmayı ikiye böldük, ilk bölüm Gürsel’den başlayıp Arpaderesi’ne giden bir alt yapı söz konusu,2015 Ocak ayında ihalesini yaptığımız projenin 502 kmlik bir altyapı şebekesini Ankara’dan bir firma aldı ve sürekli takibindeyiz, zeminde çalışmalar yapıyorlar ve biz sürekli olarak firmayla iletişim halinde olup verileri alıyoruz. Projenin ilk kazmasını 2016’da vurulacak ve ikinci bölümde Pirinçlik’ten başlayıp Kale’ye kadar olacak bölümdür, bu bölümün proje ihalesine başlandı, dolasıyla Allah kısmet ederse biz ilk dönemde Arsuz’un asfaltı, parke ve altyapısını bitireceğiz.

 

“Bütün iş doğru planlama…”

Enerji-SA yetkilileri,  Bölge Koordinatörleri, İl Müdürü, İlçe Müdürü ciddi çabalar içerisindeler, biz bunu girişimini sağladık. 2014 yılında yaşadığımız sıkıntıları onlara ulaştırdık ve bir çoğunu da yatırımını sağladılar. Gökmeydan’dan başlayıp Arsuz merkezinde de içerisine alan şebekeleri yer altına aldılar ve bu bölgede yaklaşık 10-15 trafo takviyesi yaptılar. Şuanda merkez bölge elektrik çilesinden kurtuldu ve yaklaşık 1-2 yıl içerisinde tamamiyle sorun çözülecek aynı anda çeşitli bölgelerimizde elektirk iyileştirmesi içerindeler. Bütün iş doğru planlama ve çalışmadır.

“İlçemizin insanları oldukça mülayim ve mütavazı insanlar…”

İlçemizin insanları oldukça mülayim ve mütavazı insanlar. Bizim nüfusumuzun takriben yüzde 60’ı kent kültürünü az buçuk almış, yüzde kırkı da köylerden geldiklerinden dolayı oluşan sorunlar veya talepler karşısında bizzat ben, birebir çare üretmeye çalışıyorum. İlçemizin yeni olmasından dolayı süreç biraz devam edecek fakat bu dönem içerinde bir kent bilincinin ve kültürünün oluşacağına inanıyorum.

“Tabiatı bozmayacağız…”

Höyük’te yüz dönümlük bir araziyi ıslah edip doğal park olarak kullanmak istiyoruz ve aynı şekilde birkaç bölgede aynı projeyi uygulayacağız. Vatandaşlarımızın huzurlu, doğayla iç içe bir şekilde zaman geçirebilecekleri alanlar yaratma hedefinde ve çalışmalarındayız. Hacıahmetli’de bulunan Seydi dediğimiz Meryem Ana’nın yıkandığı varsayılan ormanlık alanın ulaşım kolaylığını sağlama açısından tabiatı bozmadan çalışmalarımız olacak.

“Karaağaç halkını çok seviyorum…”

 Sözü gelmişken Karaağaç halkını çok seviyorum yalnız hala bu oluşturulan ilçenin sınırları sindirilemedi aslında, durum asla hizmetle alakalı değil. Biz belediye olarak Karaağaç binamızın olmazsa olmazımız olduğunu dünya alem haykırdık. Biz burayı istiyoruz! İki sebepten dolayı; birincisi bizim o bölgede daha hızlı ve daha pratik hizmet sağlamamız açısından önemli bir nokta ikincisi, o bina bölgenin bir emeği, bir semboldür. Bütün imar haricinde bütün birimlerimiz Karaağaç’ta mevcut. Orada olmayan farklı birimlerimizin işlemlerini bile biz, halkımıza zahmet vermeyerek kuryeyle getiriyoruz. Bahsedilen manevi boyutu, hizmet boyutu ise, Karaağaç’ın altyapıyla ilgili çok ciddi sıkıntıları var ve biz bütün samimiyetimizle hayal olanı gerçekleştiriyor ve altyapı projelendiriliyor! Altyapı projesinde, Karaağaç ve Nardüzü’nde tekabül eden altyapının bedeli Arsuz’un genelinde yapılan hizmetin bedelinden neredeyse 4-5 katı. Bu bile zaten bir olaydır! Semt pazarımız bitmek üzere, Şarkonak’ta sosyal tesisimiz bitmek üzere ve Karaağaç’ta planladığımız, taziye alanı oluşturacağımız 2 bin metrekarelik arazimiz yok, gördüğünüz boş arazilerin hepsi vakifların. Üzerinde Spor kompleksi ve spor sahamız vakıflardan kiralık, yalnız biz herşeyin üzerine planladığımız herşeyi tamamlayacağız.

Arsuz’a yakışır büyük bir belediye sarayının temelini prosüdürleri bittikten sonra 2016’da atacağız. Şuanda 9 tane sosyal tesisimiz yükseliyor, semt pazarımız bitmek üzere ve ikinci semt pazarımızı Arsuz merkezde açacağız ve projesi bitti. Ondan sonra bizim acil olan hizmet binasını yapacağız ve kapalı spor salonu, kültür merkezi ve spor kompleksi, bunlar bizim üzerinde yoğunlaştığımız ve peşinde olduğumuz projeler. Benim programımda, seçim alanlarında sözünü verdiğim tek projem kalıyor, o da mahalleri üsten birbirine bağlayan yolları yapma ve biz bunu bu dönem içerisinde yapacağız.

“Geri Kalmıyoruz..”

Spor etkinlikleri, tiyatrolar, kültür ve sanat etkinlikleri, sağlık etkinlikleri vs. biz bunlardan da geri kalmıyoruz, yakından takip edip gerçekleştiriyoruz ve de devamını da getireceğiz. Her yere yetişmeye çalışıyoruz.

“Bir kuruma bir kuruş borcum yok!...”

Benim şu saat itibariyle, bir kuruma, bir kuruş borcum yok! Bir buçuk yıllık süreçte oluşan SGK, Emekli Sandığı, işçi ikramiyesi, sendika aidatları ve işçi maaşları bunların hepsi tıkır tıkır ödeniyor  ve bizim geldiğimiz de yapılandırdığımız borçlarımız var, geçmişten gelen,  Vergi Dairesi’ne, TEDAŞ’a, SGK’ya, Emekli Sandığı’na, sendikalara eski borçlarının hepsini  ödüyoruz. Ve gelecek sene geçmişten kalan hiçbir borç kalmayacak!

 

 

Halkın Desteğini Alamayan Hiçbir Yönetici Başarılı Olamaz !!! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet