Skip Navigation Links

Bolat,İl Genel Meclisi Bilgilendirdi

İl Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Bolat,İl Genel Meclisi'ni bilgilendirdi

Bolat,İl Genel Meclisi Bilgilendirdi

Gündem   A+a-

Bolat, İl Genel Meclisi'nde yaptığı konuşmada, İl Özel İdaresi Stratejik Plan ve Performans planı doğrultusunda hedefinden şaşmadan, tüm imkansızlıklara rağmen, bütün yatırımların gerçekleştirildiğini ifade ederek, "Yatırımcı kuruluş olarak Kilis ilinin lokomotifidir. Sağlık, eğitim, kültür, spor, altyapı, yol, içme suyu, kanalizasyon, sınır güvenliği, gümrük sahasında iyileştirme olmak üzere her alanda yatırımların artarak devam ediyor. 2015 yılında 38 adet büyük çaplı ihale yapıldı. Bununla 35 milyon 720 bin 128 TL 48 kuruşluk yatırımın gerçekleşti. 80 km, kanalizasyon hattı döşeyerek 50 yerleşim biriminin kanalizasyonunun yapıldı. Geriye kalan 37 yerleşim yerinin çalışmaları sürdürülüyor. Yıl sonu itibariyle ilimizin gündeminden kanalizasyon konusunu bitirilecek. 120 yerleşim yerine 530 bin metrekare kilit taşı parke döşemesinde sona yaklaşıldı. 50 kilometre asfalt, 180 kilometre stabilize 54 kilometre dozerli yol, 8 bin ton yama yapıldı. Yıl sonuna kadar 12 bin ton yama yapılacak. Bunun parasal karşılığı 1 milyon 800 bin TL.dir. Kendi şantiyemizde 2 bin metre büz boru, 2 bin adet baca üretimi gerçekleşti" dedi.
Bütçenin disiplin içinde gerçekleşerek gelir gider dengesinin korunduğunu, hiç borcun bulunmadığını, hesap verebilir, açık şeffaf ve her zaman denetime açık bir idare anlayışı içerisinde çalıştıklarını ifade eden Bolat, "İki adet sondaj makinesi, içme suyu sıkıntısı yaşanmaması için ekiplerle hizmet üretiyor. 4 bin metre sondaj vuruldu, bunun da ihale bedeli 350 - 400 bin TL'dir. 2016 yılı bütçe hazırlıklarına başladık. İdarenin 115 adet araç ve iş makinası bulunuyor. Akaryakıt gideri yıllık 5 milyon TL'dır. Yıl sonu bütçe gerçekleşmesi 75 - 80 milyon olarak öngörülüyor" dedi.
Bolat, işçi, memur 125 personel bulunduğunu, 160 adet hizmet alımıyla toplam 285 personel ile gerçekleşen hizmetlerin ekip, arkadaşlık gibi kardeş anlayışı içerisinde yürütüleceğini belirtti. Bolat, "Bütün bu hizmetler, başta Sayın Valimiz olmak üzere, hükümetimiz, milletvekillerimiz, kaymakamlarımız, il genel meclisimiz, muhtarlarımız, kamu kurum ve kuruluşlarımızın destek ve idareye duyulan güven içerisinde gerçekleşti. Bu yüzden katkısı olan herkese en kalbi duygularla şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet