Skip Navigation Links

Hatay'ın Kültürel Mimarları Projesi Çalışması Başlatıldı

Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Hatay Türk Ocakları'nı ziyaret etti.

Gündem   A+a-

Hatay’ın Kültürel Mimarları Projesi Çalışması Başlatıldı
Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Hatay Türk Ocakları’nı ziyaret etti.
Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, rektörlük görevine atanmasından sonra hayırlı olsun ziyaretine gelenlere iade-i ziyaret programı çerçevesinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Dalkız ile birlikte Hatay Türk Ocakları’nı ziyaret ederek, “Hatay’ın Kültürel Mimarları” adı altında bir proje çalışmasını yürüttüklerinin müjdesini verdi.
Türk Ocakları Başkanı ve Üyeleri tarafından kapıda karşılanan Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Ocak Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle bir süre sohbet ederek yaptıkları çalışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Mustafa Kemal Üniversitesi olarak bilimsel çalışmaların yanı sıra kentin kültürel ve ekonomik anlamda kalkınması için de projeler yaptıklarını ifade ederek “Hatay’ın Kültürel Mimarları Projesi” çalışmasını başlattıklarını, proje üzerinde çalışmaların devam ettiğini anlattı. Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, bu sayede kültürel değerlerimize sahip çıkma noktasında önemli adımlar atıldığına dikkat çekti.
Rektör Güder, ülkenin yetiştirdiği önemli kişilerin, isimlerinin birçok araştırma merkezine, bilimsel faaliyete verilerek yaşatılması ve tanıtılmasının önemli olduğunu, bu amaçla üniversitede ''Cemil Meriç Düşünce ve Kültürel Araştırmalar Merkezi'' adı altında yeni bir merkez kurulması sürecinin devam ettiğini belirtti.
Rektör Güder, “Kültürel dinamiklerimize sahip çıkmalıyız bu amaçla Türkiye Cumhuriyeti’nin adını şanını yükselten, azimle bilgiyle sevgiyle çalışan herkesin yanındayız. Türkiye’nin bekası, gelişmesi için çalışmalı, millet olarak ayakta kalmak için birbirimizi desteklemeli, ayrışmalara gitmemeliyiz. Bizi birleştiren çimentoyu sağlamlaştırmalıyız.” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Hatay Türk Ocakları Başkanı Gökhan Oral ise üniversitenin çalışmalarını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, “Geleceğimizin güvencesi gençlerin manevi değerlerine bağlı olarak yetiştirilmesi konusunda ülkenin tüm hayati noktalarındaki yöneticilere büyük görevler düşmektedir. Sizin gibi bu bilince sahip yöneticilerin olması gençlerin geleceğimizin güvencesi olması noktasında umutlarımızı arttırmaktadır.” dedi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet