Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Erzin'de Üreticiye Zirai İlaç Yardımı

Hatay'ın Erzin İlçesin'de üreticiye ücretsiz zirai ilaç dağıtımı yapıldı

Erzin'de Üreticiye Zirai İlaç Yardımı

Gündem   A+a-

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca Akdeniz Meyve Sineği ile mücadele için Narenciye-İncir-Hurma-Nar ve Zeytin ağaçlarında kullanılmak üzere Erzin'de yaklaşık bin 500 üreticiye ücretsiz olarak 23 bin 400 kg Ziray, 9 bin 360 kg Malathion zirai ilaç dağıtıldı.
Erzin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde yapılan dağıtım programına; Erzin İlçe Kaymakamı Hasan yaman, Erzin Belediye Başkanı Ecz. Kasım Şimşek, Hatay Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi, Hatay Bitki Sağlığı ve Bitkisel Üretim Şube Müdürü Halit Avcı, Erzin Ziraat Odası Başkanı Ahmet Keskin, Erzin Turunçgil Üreticileri Başkanı Cankat Karakurum, Ziraat Mühendisleri, Erzin Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür vekili Mutlu Duran ve çalışanlarının yanı sıra ilaç dağıtımı yapılacak üreticiler katıldı.
Sebze ve meyvelerde zararlılara karşı mücadelenin toplu yapılması gerektiğinin altını çizen Hatay Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi, "Akdeniz Meyve Sineğinin meyveye vermiş olduğu zarardan dolayı tonlarca ürünümüz heba olmakta ve ihracatçı ülkeler tarafından geri gönderilmektedir. Bu nedenle bakanlığımız proje kapsamında bu yıl Erzin'deki üreticilerimize karşılıksız olarak zirai ilaç yarımında bulunmaktadır" dedi.
Daha sonra kısa bir konuşma yapan Erzin İlçe Kaymakamı Hasan Yaman da,"Erzin ve çevresinde Narenciye ile Zeytin yetiştiriciliği ön planda olup, ülkemiz ekonomisine büyük katkı sağlanmaktadır. Bu nedenle zirai ilaçlamanın önemi çok büyüktür" ifadesini kullandı.
Proje kapsamında ilaç almaya hak kazanan yaklaşık bin 500 üretici yapılan bu yardımdan memnun olduklarını ifade ettiler.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar