Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Dörtyol’da Türkmen Aileler Toksoy’a Emanet

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle Türkiye'ye gelen Türkmen aileleri unutmadı.

Dörtyol’da Türkmen Aileler Toksoy’a Emanet

Gündem   A+a-

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle Türkiye'ye gelen Türkmen aileleri unutmadı.

Devlet-i Aliyye-i Osmaniyye döneminde hac yolununun korunması için Suriye'ye yerleştirilen Türkmen

aileleri Esed zulmünden ve iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığındı. Aileler Türkiye'nin çeşitli yerlerine yerleşti. Savaşın en çok mağduru olanlar hiç şüphesiz ki; Türkmenler oldu. 

Dörtyol'da resmi sayılara göre 7000 ailenin olduğu Suriye'li ailelerin sayıları gün geçtikçe de artıyor. Suriye'de en çok savaştan etkilenen Türkmen aileler Türkiye'de yalnız bırakılmıyor. Dörtyol'a yerleşen Türkmen aileleri unutmayarak her fırsatta ziyarette bulunan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy Türkmenleri yalnız bırakmıyor.

 

Türkmen aile karşılarında Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy'u görünce mutlulukları gözlerine yansıdı. Ailele ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini dile getirerek çeşitli ikramlarda bulunuldu.

3 Yıl önce Dörtyol'a gelen Haled ailesini cuma namazı öncesi ziyarette bulunan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, aileyi ziyaretinde; "Osmanlı'nın emaneti, soydaşımız sizleri her fırsatta ziyaret etmeye çalışıyorum. Sizin Dörtyol'a yerleşen Türkmen ailelerimizi tespit ederek ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Her cuma bir aileyi mutlaka ziyaret etmeye önemsiyorum. Bu hafta da sizlerin yanınızda olmak istedim." dedi.

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy Türkmen aile ile bir süre sohbet ederek ziyaretini sonlandırdı.

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Dörtyol Belediyesi Sosyal Market açılışında 8 ile 9 yaşlarında bulunan Suriyeli çocukların ayaklarında ayakkabıların olmaması nedeniyle anında müdahale ederek ayakkabı aldırmıştı.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar