Skip Navigation Links

Avrupa Gençlik Parlamentosunda Gaziantep'in Sesi

İspanya'nın Zaragoza kentinde gerçekleşen 4. Uluslararası Hiber'15 EYP Forumu'na Türkiye'yi temsilen katılan Gaziantep Kolej Vakfı

Avrupa Gençlik Parlamentosunda Gaziantep'in Sesi

Eğitim   A+a-

Cemil Alevli Koleji Öğrencisi Oğulcan Cenkçimenoğlu gösterdiği performansa göz doldurdu.
GKV Özel Okulları bünyesinde faaliyet gösteren Özel Cemil Alevli Koleji 11.sınıf öğrencisi Oğulcan Cenkçimenoğlu, İspanya'da gerçekleştirilen Avrupa Gençlik Parlamentosu Uluslararası Thessaly Avrupa Gençlik Forumu'na Türkiye delegesi olarak katıldı.
Türkiye'nin yurt dışında çeşitli platformlarda tanıtılmasında katkı sağlayan GKV Özel Okullarının 53 yıldır üstlendiği misyonu başarıyla yerine getirdiğini ifade eden Genel Müdür Müfit Taşlıyar, öğrencilerin dünya standartlarında yetiştirildiğini belirterek, "Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da gerdek okulumuz gerekse öğrencilerimiz birçok yurt dışı etkinliğinde önemli görevler alarak ülke tanıtımına büyük katkılar sağlamışlardır. Bu yıl Avrupa Gençlik Parlamentosu delegeliğine seçilen öğrencimiz Oğulcan Cenkçimenoğlu İspanya'nın Zaragoza kentinde gerçekleşen 4. Uluslararası Hiber'15 EYP Forumu'na Türkiye'yi temsilen katılmıştır. 25 farklı ülkeden 160 genç delegenin katıldığı 4. Uluslararası Gençlik Parlamentosu Hiber 2015 Konferansı'na Zaragoza Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Sağlık, Politika, Uluslararası İlişkiler, Medeni Hukuk, Kamu Yönetimi gibi 10 farklı konu üzerinde yoğunlaşan delegeler konferansın ilk iki günü Zaragoza Üniversitesi öğretim üyelerinden aldıkları eğitim ve atölye çalışmalarının ardından kendi komitelerinde yer aldılar. Sorumluluk bilincinin ve takım ruhunun ön planda olduğu komite çalışmalarının sonunda takımlar kendi yasa tasarılarını hazırlayıp genel meclise sundular. Gösterdikleri üstün performanstan ve bu inanılmaz kültürel paylaşımdan ötürü başta Cemil Alevli IB Diploma Programı 11. Sınıf öğrencimiz Oğulcan Cenkçimenoğlu'nu ve konferansta görev alan tüm gençleri kutlarım" dedi.
AVRUPA GENÇLİK PARLAMENTOSUNDA GKV'NİN AYAK SESLERİ
Avrupa Gençlik Parlamentosu çatısı altında gerçekleştirilen organizasyonda Türkiye'yi temsil etmenin onurlu bir görev olduğunu ifade eden GKV Cemil Alevli IB Diploma Programı 11. Sınıf öğrencisi Oğulcan Cenkçimenoğlu "Avrupa Gençlik Parlamentosu çatısı altında organize edilen ve delege olarak davet edildiğim ilk resmi uluslararası konferans olan Hiber 2015 EYP'e katıldığım için çok mutluyum. İspanya'nın Zaragoza şehrinde bir araya geldiğim ve yaklaşık 25 ülkeden katılan delegelerle geçirdiğim bu 9 gün kelimelerle tarif edilemeyecek kadar güzel, eğlenceli ve aynı zamanda çok değerli bir deneyim oldu benim için. Farklı kültürlerden aynı amaç için bir araya geldiğimiz komitelerde sayısız arkadaşlıkların yanı sıra Eurovillage adi verilen etkinlikle birlikte onların sadece kişiliklerini değil geleneklerini ve kültürlerini de yakından tanıma ve anlama fırsatı buldum. Takip eden günlerde komite çalışmaları boyunca, komitemle birlikte bulunduğum derin tartışmalar ve fikir alışverişi sonucunda ortaya çıkardığımız yasa tasarısını diğer delegelere sunmaya hazır hale getirmeyi basardık ve yüksek oranla genel kuruldan geçirmeyi basardık. Konferans süresi boyunca dostluğu, özlemi, dayanışma duygusunu tadabildiğim için ve kendi fikirlerimi özgürce ifade edebilmenin mutluluğunu tattım. Genel kurulda komite olarak gerçek hayata uyarlanabilecek düzeyde bir yasa tasarısını, hazırlayan, sunan bir ekipte yer aldığım için çok gururluyum. Umarım gelecekte yeniden böyle bir organizasyonun parçası olabilirim. Bu tür organizasyonlarda yer almamıza olanak tanıyan başta öğretmenlerim olmak üzere GKV Cemil Alevli Koleji'ne çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet