Skip Navigation Links

Seyfi Dingil TOKİ Müjdesini Böyle Duyurdu !

Tam 4500 Konut …

Seyfi Dingil TOKİ Müjdesini Böyle Duyurdu !

Gündem   A+a-

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Türkiye’nin dört bir yanında yüzbinlerce insanın ev sahibi olmasına olanak sağlayan ve bir türlü İskenderun’da hayata geçirilemeyen TOKİ projesiyle ilgili açıklamasını sosyal medyadaki Facebook hesabından yaptı.
İskenderun Belediye Meclisi’nde alınan kararı ve ayrıntılarını vatandaşlarla paylaşan Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Düğünyurdu mıntıkası 2652 nolu parsele ilişkin ilgili bakanlıkça kamu yararı kararı alındığını ve mevzu alanın zeytinlik alan kapsamından çıkarılmasına ilişkin imar komisyonu kararının meclisten geçtiğini duyurdu.
İskenderun Düğünyurdu mevkiinde 4 bin 500 konuttan oluşan İskenderun TOKİ projesinin gerçekleştirileceğini belirten Seyfi Dingil, talep toplama konusunda ise İskenderun Belediyesi’nin yetkili olacağını ifade etti.
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in sosyal medyadaki Facebook hesabından yaptığı açıklama şöyle:  “İskenderun Belediyesi kurulduğu 1939 yılından bu güne kadar şehrin imarına ve yeniden inşasına yönelik hiçbir çalışmayı yapmamış ve özellikle son yıllarda Türkiye’nin her yerinde uygulamaya konulan TOKİ hizmetinden yararlanamamıştır. Bugün İskenderun Belediye Meclisinin 4.gündem maddesinde yer alan ilgili karar meclisimiz tarafından alınmıştır. Düğünyurdu mıntıkası 2652 nolu parsele ilişkin ilgili bakanlıkça kamu yararı kararı alınarak zeytinlik alandan çıkarılmasına dair meclis kararı doğrultusunda imar komisyon kararı meclis üyelerimizce kabul edilmiştir. Böylelikle 4500 konuttan oluşacak İskenderun TOKİ projesi hayata geçirilecektir. Artık fakir fukara için yapacağımız konutlar için herhangi bir engel kalmamıştır. Talepleri TOKİ’nin değil İskenderun Belediyesinin alacağı uygulamaya önümüzdeki aylarda başlayacağız. Bu duygu ve düşünceler ile TOKİ’nin şehrimize hayırlar getirmesini ve evsiz 4500 vatandaşlarımızı eve kavuşturmanın heyecanı içerisinde olduğumu müjdelemek istiyorum.” 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
Ali KAYIŞ 5 Eylül 2015 Cumartesi
SAYIN BAŞKANIM İSKENDERUNA EN BÜYÜK HİZMETLERDEN BİRİ BU ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ BAŞKANIM
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet