Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hangi Caddelerde Parkomat Kalktı !

HBB tarafından parkomat uygulanan caddelerde düzenleme yapıldı

Hangi Caddelerde Parkomat Kalktı !

Gündem   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Yasasının 7. maddesinin F bendi’nce uyguladığı parkomat sistemi son günlerde oldukça tartışılırken HBB, Erzin, Payas ve İskenderun halkının talepleri doğrultusunda parkomat sisteminde geri adım attı. HBB’in yayınladığı kamuoyu bildirisinde, parkomat sisteminin sonlandırıldığı bazı ilçelerin sokak ve cadde isimleri yer alırken konuya da açıklık getirdi.
Bilindiği üzere, kentimizde trafik düzenini sağlamak amacıyla Antakya, İskenderun, Erzin ve Payas İlçelerimizde parkomat uygulaması başlatılmıştır.Uygulamayla, ana cadde ve bulvarlarda kısa sürede araç trafiği ve parklanma daha düzenli ve sağlıklı bir hale getirilmiştir.
Kamuoyuna Bildiri
Belediyemiz, bu faydanın maliyetine katlanmak zorunda kalan, özellikle parklanma yapılan cadde ve bulvarlarda evi bulunan vatandaşlarımızın buralarda parkomatın kaldırılması gerektiğine yönelik taleplerini dikkate alarak, söz verdiği üzere, kamu hizmet binası önü, ağırlıklı olarak da konut alanı önü olan cadde ve sokaklarda parkomat uygulamasını kaldırmıştır. Bugünden itibaren Belediyemiz ekipleri parkomat uygulaması yapılan cadde ve sokaklarda bulunan tabelaları kaldırmaya, parkomat personelini geri çağırmaya başlamıştır.
Her faaliyetinde vatandaş taleplerini dikkate alarak hizmet eden Belediyemiz, parkomat uygulamasında da vatandaşlarımızdan gelen talepleri anında gündemine almış, Ulaşım Koordinasyon Genel Kurulunda aldığı kararla, aşağıda belirtilen ilçelerde bulunan cadde ve sokaklarda parkomat uygulamasına son vermiştir.
Vatandaşlarımıza Saygıyla Duyurulur.

İlçe Adı
Cadde/Sokak Adı
Araç Kapasitesi

İskenderun: Atatürk Bulvarı 339-Raif Paşa Caddesi 100/105/50-Pınarbaşı Caddesi 195-Osman Gazi Caddesi 77-Mithat Paşa Caddesi 120-Ziya GÖKALP Caddesi 100-İsmet İNÖNÜ Caddesi 181-Atatürk Caddesi 80
Payas: Atatürk Caddesi 230-Fahrettin ATAY Caddesi 290-Özkul ÇOLAK Caddesi 230-Leylak Sokak 40-Mevlana Sokak 40-Fevzi ÇAKMAK Caddesi 100
Erzin: Kurtuluş Caddesi 12-Atatürk Caddesi 18-Şükrü Paşa 1. Caddesi 43-Şükrü Paşa 2. Caddesi 8

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar