Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İşte Hatay’lı Valiler

Son valiler kararnamesiyle Hatay Reyhanlılı Hamza Erkal, Çanakkale Valiliğine,

İşte Hatay’lı Valiler

Gündem   A+a-

Son valiler kararnamesiyle Hatay Reyhanlılı Hamza Erkal, Çanakkale Valiliğine, Hatay Kırıkhanlı Ahmet Okur ise Uşak Valiliğine atandı. Her iki ismin valilik gibi yüksek makama getirilmeleri Hatay’da sevinçle karşılandı.

İçişleri Bakanlığı’nın 3 Ağustos 2015 tarihli ve 12012 sayılı yazısı üzerine gerçekleştirilen vali atamaları Resmi Gazete’de yayımlandı. Atama Kararlarına göre Çanakkale Valisi Ahmet Çınar Bitlis Valiliğine, Çanakkale’ye İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Hamza Erkal atanırken, Uşak Valisi Seddar Yavuz Muş Valiliğine, Osmangazi Kaymakamı Ahmet Okur ise Uşak Valiliğine atandı.
 

Hamza Erkal kimdir?
15.11.1968 yılında Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Reyhanlıda, Lise öğrenimini İskenderun Lisesinde tamamladı. 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü kazandı. 4 yıllık eğitim dönemi sonunda 1990 yılında mezun oldu. Daha sonra Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Politikası Bölümünde mastır yaparken Kaymakamlık sınavını kazanıp, Bolu Kaymakam adayı olarak göreve başladı. Düzce ve Bakırköy Kaymakam Refikliği Stajını tamamlayarak, Yabancı dil eğitimi için 1 Yıllık süre ile İngiltere Oxford ve Bornemonthe şehirlerinde bulundu. Daha sonra Mülkiye Müfettişi refakatinde Gaziantep ve İlçelerinde 45 günlük teftiş stajını tamamladı, Akabinde Aksaray ili Eskil ilçesi, Düzce ili Çilimli ve Gölyaka ilçelerinde vekâleten görev yaptı. 84. dönem Kaymakamlık kursunu tamamlayarak 1997 de Balıkesir Balya’da göreve başladı. 1998 yılında kısa dönem askerlik görevini havacı olarak Ankara da bitirdi. Daha sonra Bingöl Adaklı da mecburi 2 yıllık hizmetini tamamlayıp, 20 Ekim 2002 tarihinde Düzce ili Kaynaşlı ilçesinde görevine başlayıp,19 Ekim 2007 yılına kadar burada görev yaptı.2007 yılında Kandıra Kaymakamlığına atanan Erkal 2012 yılı Temmuz kararnamesi ile Siverek Kaymakamlığına atandı. Vesayet Denetimi ve 3091 Sayılı Yasa, Alexander Von Hayek’in Anayasal İktisadı ile ilgili çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca 2004 yılında A.İ.B.U. Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Son olarak İller Bankası Genel Müdür Yardımcılığı yapan Erkal, evli ve 2 çocuk babası.

Ahmet Okur kimdir?
Ahmet Okur, 1966 yılında Hatay’ın Kırıkhan İlçesinde dünyaya geldi. Ahmet OKUR İlk Orta ve Lise eğitimini Hatay'da tamamlayarak, Lise birincisi olarak girdiği Üniversite sınavı sonucunda 1984 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümüne derece ile girdi. 
Üniversiteyi tamamladıktan sonra meslek sınavlarına girerek İçişleri Bakanlığı bünyesinde Kaymakamlık mesleğine Kars Kaymakam Adayı olarak başlamış ve üç yıllık adaylık süresi içerisinde bir yılı İngiltere'de olmak üzere kaymakam refikliği ve kaymakam vekaleti görevlerinde bulundu.
Kaymakamlık görevine asaleten Giresun ili Alucra ilçesinde başlayan Kaymakam Ahmet OKUR; sırasıyla Kastamonu Doğanyurt Kaymakamlığı, Malatya Vali Yardımcılığı, Karaman Vali Yardımcılığı, Kahramanmaraş Vali Yardımcılığı, Çanakkale Bayramiç Kaymakamlığı, İstanbul Maltepe Kaymakamlığı ve Adana Seyhan Kaymakamlığı görevlerini yürüttükten sonra, 28 Haziran 2015 tarih ve 2015/398 sayılı Müşterek Kararname ile Bursa Osmangazi Kaymakamlığı görevine atandı.
Görev süresi içerisinde birçok konuda seminer ve çalıştaylara katılan İlçemiz Kaymakamı Ahmet OKUR, Malatya İnönü Üniversitesi Yönetim ve Organizasyon anabilim dalında Yüksek Lisans yaparak, Güney Kore Yönetim Anlayışı konulu tez hazırladı. Halen Selçuk Üniversitesi İşletme Bölümünde Doktora eğitimine devam etmektedir.
En son İçişleri Bakanlığı Misyonu çerçevesinde Afganistan Sar-ı Pul vilayeti Kaymakam ve İl Müdürleri eğitiminde eğitimci olarak görev aldı.
Ahmet OKUR iyi derecede İngilizce bilmekte ve ikisi kız biri erkek üç çocuk babasıdır.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar