Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hassalı Pilot Hatay'ın Gururu Oldu..

61. Dönem Hava Harp Okulu birincisi Hatay Hassalı Ali Yıldırım oldu

Hassalı Pilot Hatay'ın Gururu Oldu..

Gündem   A+a-

61. Dönem Hava Harp Okulu birincisi Hatay Hassalı Ali Yıldırım oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın elinden diploma ve ödülünü alan devre birincisi Ali Yıldırım’ın bu mutlu haberinin ardından hemşerilileri sosyal medya üzerinden yüzlerce tebrik mesajı yayınladı.
 
Hava Harp Okulu Komutanlığı'nın diploma ve sancak devir-teslim töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın da katıldığı bir törenle gerçekleştirildi.
 
Yeşilyurt'taki Hava Harp Okulu Komutanlığı'nda yapılan tören, öğrenci alayının 10. Yıl Marşı'nı söylemesiyle başladı. Tören alanına gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, mezunları, "Hava Harp Okulu merhaba! Yeni rütbeleriniz hayırlı olsun" diye selamladı. Ardından, Hava Harp Okulu Komutanı Tümamiral Fethi Alpay ile Dönem Birincisi Pilot Teğmen Ali Yıldırım birer konuşma yaptı. Konuşmalardan sonra, Dönem Birincisi Hava Teğmen Ali Yıldırım yaş kütüğüne uçak maketi çaktı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan devre birincisi Teğmen Ali Yıldırım'a diploma ve ödülünü verdi. Erdoğan, diplomasını verdikten sonra genç teğmeni alkışladı.
 
 
TBMM Başkanı İsmet Yılmaz devre ikincisi Teğmen Emre Koçyiğit'e, Başbakan Ahmet Davutoğlu devre üçüncüsü Teğmen Fatih Koç'a, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da dönem dördüncüsü teğmen Muhammet Kaya Arman'a diplomalarını verdi.
 
 
Hava Harp Okulu’ndan 14’ü dost ve kardeş ülkeler Azerbaycan, Kazakistan, Kore Cumhuriyeti, Ürdün ve Türkmenistan’dan olmak üzere 9’u kadın 228 genç teğmen mezun olup, diploma aldığı törende daha sonra öğrenci alayı hep birlikte Hava Harp Okulu Marşı'nı söyledi. Tören geçişi sırasında ise savaş uçakları tören alanın üzerinden alçak geçiş yaptı.Tören sonunda, SoloTürk'ten Yüzbaşı Yusuf Kurt'un yaptığı gösteri nefes kesti. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer yetkililer gösteriyi tören alanında ayakta izledi. 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar