Skip Navigation Links

“Bilinmeyenleri İle Mustafa Kemal Atatürk”

Gazeteci Nevzat Kurt “Bilinmeyenleri İle Mustafa Kemal Atatürk” Kitabınının 2. Cildini 30 Ağustos’ta Piyasaya Çıkardı

“Bilinmeyenleri İle Mustafa Kemal Atatürk”

Gündem   A+a-

 

İskenderun Sarı Zeybek Gazetesi’nin imtiyaz sahibi gazeteci-yazar Nevzat Kurt “Bilinmeyenleriyle Mustafa Kemal Atatürk” kitabının 2. cildini 30 Ağustos’ta piyasaya çıkardı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün görülmemiş fotoğrafları ve gündeme az gelmiş anılarından oluşan kitap dizisinin ikincisini okuyucularıyla buluşturan Nevzat Kurt şunları söyledi :

“Bilinmeyenleri ile Mustafa Kemal Atatürk” kitap serimizin 2. cildi 30 Ağustos günü raflardaki yerini aldı. İlk cildimize gösterine yoğun ilgi bizleri son derece memnun etti. Toplam on kitap olarak çıkarmayı planladığımız serimizin 2. cildi yayımlanmasında yardımlarını ve desteklerini esirgemeyen gerçek Atatürkçü, lâik ve cumhuriyet aşığı olan tüm dostlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunarım.”

Kitabımın 2. cildinin önsözünü ilk cildimizde olduğu gibi Anayasa Mahkemesi eski başkanı Yekta Güngör Özden yazdı.

Özden yazdığı önsözde özetle şu ifadelerde bulundu :

“Ülkemizin alacakaranlık ortamında Atatürk aydınlığının kazanımlarının anımsayıp değerlerini bilmek ve bunları koruyup geliştirerek güçlendirmek her yurtseverin önde gelen görevidir. Sayın Nevzat Kurt ve Selvi Köksal’ın bu yöndeki çabaları beğeni toplayan ürünlerde kitaplıklarımızı zenginleştirmek ile kalmayıp duygu ve düşünce gücümüzü de kamçılamaktadır.

Atatürk’ün değerini bilmek, O’nu anlamakla başlar. O’nu anlamak, Türkiye’nin, Türk Ulusu’nun, Türkiye Cumhuriyeti’yle yaşamsal ilkelerinin değerini bilmek, onlara yaraşır olmaktır. Albümdeki görünümleriyle O’nun yanındaymış, O canlıymış gibi yaşamının özelliklerini, güzelliklerini izleyerek O’nu örnek almak, O’nunla övünmek mutluluk verici bir olgudur.

Az görülmüş fotoğrafları, ilginç öngörüleriyle Atatürk’le birlikte olmak, çağlar boyu anlamını yitirmeyecek, daha değerli kılacak sözlerini O’nunla konuşuyormuş gibi okumak, güveninizi ve gücümüzü artırmaktadır. İlk baskıdaki önsözümüzü yineleyerek ikinci kitabı ve sonrakileri yararlarıyla karşılamak umudu ve dileğiyle ilgilenenlere saygı sunarak yapıcıları kutluyorum.”

Kitabının 2. cildindeki sunuş bölümünde, Türkiye’de Cumhuriyet’in ilanından hemen sonra başlayan Cumhuriyet düşmanlığı günümüze kadar aralıksız olarak sürmekte olduğunun altını çizen gazeteci-yazar Nevzat Kurt şunları ifade etti :

“Geçmişte olduğu gibi günümüzde de had safhaya ulaşan Cumhuriyetimiz’e yönelik tehditler, Türkiye’yi çağdaş ve uygar dünyadan geri bırakacak her türlü faaliyetler bu tehdit unsurlarını oluşturmaktadır. Bu tehditlerin başında milli birlik ve beraberliğimizi zedeleyecek her türlü bölücü faaliyetler gelmektedir. Türk milletini Cumhuriyetin dayanağı olarak gören Atatürk, cumhuriyete yönelik tehditleri önlemek için toplumun millî kültür ile donatılması gerektiğini belirtmiş ve kurmuş olduğu cumhuriyeti de hiç tereddüt etmeden, sarsılmaz bir güven ve inanç beslediği Türk gençliğine emanet etmiştir.

Atatürk bu konuda, gençliği Cumhuriyeti koruyup geliştirecek yegâne güç kaynağı olarak görmüş ve gençliğin bilgili, inançlı, kültürlü olarak yetiştirilmesi gerektiğini söylemiştir. Bunun yanında her Türk vatandaşının “Cumhuriyet”i anlatması, sevdirmesi gerektiğini “Cumhuriyeti, onun gereklerini yüksek sesle anlatınız. Onlara, cumhuriyet ilkelerini sevdiriniz. Bunu kalplere yerleştirmek için hiçbir fırsatı kaçırmayınız.” sözleriyle ifade etmiştir.

“Şu Çılgın Türkler” kitabının yazarı Turgut Özakman, kendisiyle yapılan bir röportajda, “Biz dâhi yetiştiremedik. Dâhi nedir bilmiyoruz. Yalnızca bir dâhi çıkardık. Onu da, bilgisizliğimiz nedeniyle doğru yorumlayamıyoruz.” diyerek Atatürk’ü doğru anlayıp, anlatamadığımızı belirtmiştir. Hepimiz biliyoruz ki, bugün Türkiye’nin İslam ülkelerinden, Afrika’dan, Balkan ve Doğu bloğu ülkelerinden, Asya ülkelerinin çoğundan daha gelişmiş, daha ileri ve daha modern olmasını Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Onun için, Atatürk’ü doğru tanımak ve yeni yetişen nesillere de doğru tanıtmak zorundayız. Bu millî, insani ve vicdani bir sorumluluğun gereğidir. O, ne sadece savaş meydanlarının kahramanı “Gazi”dir, ne dayısının çiftliğinde kargaları kovalayan “Mustafa”dır, ne Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran “Kemal”dir, ne de milletine uygar dünyanın yolunu açan “Atatürk”tür. O, bunların hepsidir, o Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. O’nu, hayatının her dönemindeki özelliklerini, başarılarını ve düşüncelerini bir bütün olarak ele alarak ve bütün yönleriyle tanımak ve tanıtmak zorundayız.

Bizler de bu hedefe ulaşmak için özellikle Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü genç nesillere sevdirmek, daha iyi anlatabilmek ve O’nun doğru anlanabilmesi için elinizde bulunan  “Bilinmeyenleri ile Mustafa Kemal Atatürk” kitabımızın ikinci cildini siz değerli Atatürkçü düşünceye gönül vermiş okuyucularımızla buluşturduk.

Toplam on cilt olacak olan bu dizinin ikinci kitabında bizlere desteklerini esirgemeyen, başta Anayasa Mahkemesi eski Başkanı değerli büyüğümüz Sayın Yekta Güngör Özden’e, Atatürkçü Düşünce Derneği eski Başkanı sayın Cemil Ugutmen’e, yaptığı yağlı boya ve karakalem Atatürk resimleriyle adından çokça söz ettiren ressam Nevzat Can’a ve editörüm Selvi Köksal’a sonsuz şükranlarımı sunarım...”

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet