Skip Navigation Links

Hatay'da 12 Milyon Fidan Üretilip 8 Kente Dağıtılıyor

Serinyol orman fidanlık şefi Recep Aydöner, yılda ortalama 12 milyon fidan ürettiklerini belirtti.

Hatay'da 12 Milyon Fidan Üretilip 8 Kente Dağıtılıyor

Yerel   A+a-

Hatay'da, okaliptüs fidanı üretimi amacıyla 1951 yılında Antakya, Gaziantep, Kahramanmaraş illerinin fidan ihtiyacını karşılamak üzere kurulan Serinyol Orman Fidanlık Müdürlüğü 8 ilin daha fidan ihtiyacını karşılıyor.
Fidanlık Şefi Recep Aydöner, 150 tür fidan ve süs bitkisinin yetiştirildiği fidanlıkta Güney Japonya ve Senagal gibi ülkelerden değişik bitkilerin de getirtilerek çoğaltmasının sağlandığını söyledi. Yıllık 5 milyon tüplü, 7 milyon çıplak köklü üretim yapıldığını ve yılda ortalama 445 bin fidan dağıtımı yapıldığını belirten Aydöner, Hatay dışında Elazığ, Malatya, Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş, Osmaniye, Antalya ve Mersin'e fidan gönderdiklerini vurguladı.
Fidanlıkta ortalama yılda 12 milyon fidan üretildiğini belirten Aydöner, personel sayılarının kısıtlı olması nedeniyle fidanlıkların çevresinde bulunan orman köylülerinin istihdamı noktasında önemli konumda olduklarını söyledi. Ürettikleri fidanların genelde ağaçlandırma alanlarında, yanık sahalarda, yol boyu ağaçlandırmalarında kullanıldığını belirten Aydöner, park-bahçe ve peyzaj işlerinde kullanılan süs bitkileri de ürettiklerini, belediyeler, üniversite ve diğer okullar, askeri birlikler, cami ve mezarlıkların da ihtiyaçlarını karşıladıklarını, ayrıca ağaç bayramı, kutlu doğum haftası gibi özel günlerde halka fidan dağıttıklarını kaydetti.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet