Skip Navigation Links

Şahinbey'de Azerbaycanlı İbad Hüseyinli Parkı Açıldı

Azerbaycan Milli Kahramanı İbad Hüseyinli'nin adının verildiği parkın açılışı Şahinbey Belediyesi tarafından Kocaoğlan Mahallesi'ne yapıldı

Şahinbey'de Azerbaycanlı İbad Hüseyinli Parkı Açıldı

Gündem   A+a-

Saygı duruşu ile başlayan açılış töreni Azerbaycan Milli Marşı ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Törende konuşan Başkan Tahmazoğlu, açılışı yapılan parkın Türkiye ve Azerbaycan dostluğunun simgesi olarak ayrı bir öneminin olduğunu ifade etti.
BAŞKAN TAHMAZOĞLU: "AZERBEYCANLA DOSTLUĞUMUZ DAİM OLSUN"
Azerbaycan'la kardeşliğin her zaman devam edeceğini söyleyen Başkan Tahmazoğlu, "Biz Azerbaycan'la iki millet tek devletiz. Devletlerin zor zamanları var. Elbette devletlerin birliğine kasıt edilen zamanlar var. İşte Kurtuluş Savaşımız bunlardan biri. Sadece Gaziantep Kurtuluş Savaşı'nda 6 bin 317 şehit vermiş. Çanakkale'de 250 bin şehit vermişiz. Türkiye'nin her noktasında vatan toprağımız şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış. Azerbaycan yine aynı şekilde. Ülkelerin zor zamanlarında kahramanlarımız ortaya çıkıyor işte şehrimizde Şahinbey, Karayılan ve binlerce isimsiz kahramanlar bu vatan için, bu bayrak için, bu devlet için hayatlarını seve seve feda etmişler ortaya koymuşlar. Ben bu açılış için buraya kadar gelen Azerbaycan Milletvekilimize, kültür elçilerimize ve tüm hemşerilerimize teşekkür ederim. Azerbaycan, Türkiye dostluğunun daim ve kayım olmasını diliyorum" dedi.
Derya Bakbak da, Başkan Tahmazoğlu'na ilçeye yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, İbad Hüseyinli Parkı'nın açılışına katılmaktan duyduğu memnuniyete dile getirdi.
"EĞİTİM ÖRNEK ALINARAK BAŞLAR"
Milli Eğitim Eski Bakanlarından Mehmet Sağlam, parka bir kahramanın isminin verilmesinden gurur duyduğunu belirterek, "İşte eğitim böyle başlar örnek alınılarak başlar. Eğitimde örnek olmak zordur. Fetva vermek, nutuk atmak o kadar zor bir iş değil, ama kahraman olarak örnek olmak, araştırmacı olarak örnek olmak ülkeye hizmet eden kişiler olarak örnek olmak çok zordur. Bu bağlamda İbad'ı bir kez daha saygıyla selamlıyorum. Kendisine Türk dünyasını bir kahramanı olarak bir kez daha ailesiyle birlikte uzun ömürler diliyorum. İnşallah kendisinin örnek olacağı gençlerle birlikte bir ömür yaşar" dedi.
HASAN CELAL GÜZEL: "TÜRK MİLLETİNİN MENFAATLERİNİ SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Milli Eğitim eski Bakanlarından Hasan Celal Güzel de, milletlerin kahramanlarını unutmaması gerektiğini ifade etti. Milletlerin kahraman yetiştirmediği ve kahramanlarını unuttuğu zaman dağılacağını dile getiren Güzel, "Biz çok zor şartlar altında bulunan bir coğrafyadayız. Birçok düşmanımız var. Bir zamanlar 32 milyon kilometrekarelik toprağa sahip olmuşuz. Şimdi 800 bin kilometreye sığdırılmışız. Şimdi bunu da elimizden almak isteyenler var, terör faaliyetleri sürdürenler var. Buna asla pabuç bırakmayacağız. Dedelerimiz nasıl Gaziantep'te müdafaa yaptıysa, Çanakkale'de müdafaa ettiyse, nasıl karındaşlarımız Karabağ'da savunmalarını yaptıysa, biz de bütün Türkiye'de, bütün Azerbaycan'da ve Türk dünyasında Türk Milletinin menfaatlerini savunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
"TÜRK ÖLÜR AMA DÖNMEZ"
Karabağ Savaşı'nda gösterdiği üstün mücadele ile Azerbaycan'ın en büyük devlet nişanlarından olan Azerbaycan Bayrağı Nişanı'na layık görülen İbad Hüseyinli de, kendi isminin parka verilmesinden dolayı minnettar olduğunu dile getirdi. Hüseyinli, "Türk ölür ama dönmez. Savaştayken hep bu şekilde hareket ettim. Türkiye'de ki şehitler ve bu şehitleri doğuran annelerin önünde eğiliyorum. Parka ismimi veren belediyemize teşekkür ederim"dedi.
Konuşmaların ardından parkın açılışı gerçekleştirildi.
Parkın açılışına Milli Eğitim eski Bakanları Hasan Celal Güzel, Mehmet Sağlam, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Gaziantep eski Milletvekili Derya Bakbak, Azerbaycan Bakü Milletvekili İtibar Hüseyinov, Hocavent Vali Yardımcısı Şahit Aslanov, Dünya Azerbaycanlılar Kültür Medeniyeti Merkezi Başkan Yardımcısı Rasim Mehmedov, Atilla Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Gülşen Behbud ve parka ismi verilen kahraman İbad Hüseyinli katıldı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet