Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Şehitkamil'de Üretip Sosyal Medyada Türkiye'ye Pazarlıyorlar

Şehitkamil Belediyesi tarafından açılan birbirinden farklı kurslar,vatandaşın hayatını değiştiriyor

Şehitkamil'de Üretip Sosyal Medyada Türkiye'ye Pazarlıyorlar

Yaşam   A+a-

Sabun kursuna katılan kursiyerler, ürettiklerini yerelde satmakla kalmayıp, açtıkları fan sayfalarıyla da sabundan ürettikleri farklı hediyelikleri ülke genelinde satıyorlar.
HANIMLAR ÜRETEREK AİLE BÜTÇELERİNE KATKI SAĞLIYOR
Şehitkamil Belediyesi, 35 Aile Eğitim Merkeziyle vatandaşlara meslek kazandırmaya devam ediyor. Sabun kursuna gelen Şehitkamilli hanımlar, meslek edinme kurslarıyla hem öğreniyor hem de ürettiklerini satarak aile bütçelerine katkı sağlıyorlar.
Pir Sultan Sosyal Tesisi Aile Eğitim Merkezi'nde bulunan sabun işleme kursu hanımların hayatlarında dönüm noktası oldu. Kurslara gelen hanımlar bir tarafta eğitim görürken, diğer tarafta da çocukları anaokulu sınıflarında eğitimlerini sürdürüyorlar. Sabun kursuna katılan kursiyerler, "İş yok para kazanamıyorum düşüncesine katılmıyoruz. Kurslar sayesinde farklı bir hayatla tanıştık. Sabundan yaptığımız meyveler gerçeklerinden farksız bir görüntüye sahip, bazen insanlar bunların sabundan yapıldığına inanmıyorlar. Ancak ellerine aldıktan sonra ve kokladıklarında gerçek olmadıklarını anlıyorlar. Kendimize ait bir Fan sayfası açtık ve ürünlerimizi fan sayfamızda satıyoruz " dediler.
"FARKLI BİR DÜNYAYA AÇILIYORUZ"
Şehitkamil Belediyesi Sosyal Tesisleri Aile Eğitim Merkezlerine gelmesiyle birlikte hayatında büyük değişinler yaşadığını söyleyen Sibel Yılmaz, "Sabun kursuna ilk defa burada tanışarak başladım. Evime katkı sağlamak amacıyla bu işe girdim. Şimdi yaptıklarımı satıp aile bütçeme de büyük bir katkı sağlıyorum. Bu işi çok severek yaptığım için çok farklı ürünler ortaya koyabiliyorum. Yapmaya başladıktan sonra kendime ait bir fan sayfası açtım. Fan sayfasından çok güzel beğenilir aldım ve siparişlerim de beğenilerle birlikte gelmeye başladı. Düğün, nikah ve doğum günleri için özellikle farklı siparişler alıyorum. Bayanların burada çok iyi kazanacaklarına inanıyorum, kimse para kazanamıyorum iş yok demesin. Sabun işlemeciliğinde çok iyi bir kazanç var ve ihtiyacı olan herkesin rahatlıkla yapabileceği bir meslektir. Kendine ait bir şeyler üretmek çok güzel, kendinizi işinize verdiğinizde kafanızın içindeki her şeyi unutuyorsunuz ve farklı bir dünyada üretmeye başlıyorsunuz. Buraya gelen tüm arkadaşlarımız bu işi severek yapıyorlar. İleride kendime ait büyük bir yer açmak istiyorum. Çoğu müşterimiz sabundan hediyelik eşyaları ilk defa görmüş oluyor, büyük beğeniler ve güzel yorumlar alıyoruz. Evde bir şeylerle uğraşmak istiyorduk ancak elimizden tutan kimse yoktu. Böyle güzel kurslarla elimizden tuttuğu için Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na ve hocalarımıza teşekkür ederim" dedi.
"ÜRETTİKLERİMİZLE HERKES BİR ŞAŞKINLIK GEÇİRİYOR"
Kısa süre içinde sabundan hediyelik eşya yapmayı öğrendiğini ifade eden Büşra Osanmaz, "Sabun kursuna bu yıl başladım, sabunlarla meyve ve güller yapıyoruz. İlk başta sabunlarımızı eriterek kalıplara döküyoruz. Kalıplara göre birbirinden farklı desenler ortaya koyuyoruz. Bu işi yaparken insan kendinden geçiyor. Sabun yapma işine başladığımda aklımdaki tüm sıkıntılarımı bir tarafa bırakmamı sağlıyor. Yaptığımız ürünlerimizi el birliğiyle hazırlayarak satacak duruma getiriyoruz. Yaptığımız ürünleri gören kişiler bunları sabundan yaptığımıza inanamıyorlar. Herkes yaptıklarımızın karşısında bir şaşkınlık geçiriyor. Bizlere tüm bu imkanları sağladığı için Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na teşekkür ederim" şeklinde konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar