Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Botaş'ta Facianın Eşiğinden Dönüldü

Hatay'ın Dörtyol İlçesinde bulunan Botaş İşletme Müdürlüğünde gece saat 00:10 sıralarında yıldırım düşmesi sonucu içerisinde 150 bin varil hap petrol

Gündem   A+a-

Hatay’ın Dörtyol İlçesinde bulunan Botaş İşletme Müdürlüğünde gece saat 00:10 sıralarında yıldırım düşmesi sonucu içerisinde 150 bin varil hap petrol bulunan tank alev aldı.
Botaş Dörtyol İşletme Müdürlüğünde gece saat 00;10 sıralarında 406 nolu tanka yıldırım düştü. İçerisinde 150 varil ham petrol bulunan tank bir anda alev yumağına dönüştü.

Botaş İşletme Müdürlüğü itfaiye müdürlüğünün zamanında ve etkili mücadelesiyle yangın kısa sürede kontrol altına alınırken, Dörtyol, Erzin ve Ceyhan Belediye İtfaiye ekiplerinden de destek istendi. Yangına zamanında ve etkili biçimde yapılan müdahale sonucu tehlike büyümeden önlendi.
Tesiste 9 adet tank bulunduğunu belirten İdari Müdür Bekir Polat; “Gece saat 12;10 sıralarında yıldırım düşmesi neticesinde içerisinde 150 bin varil ham petrol bulunan 406 nolu tankımızda yangın çıkmıştır. Olay mahalline intikal eden itfaiye araçlarımız anında müdahale etmeye başladı. Tankın etrafındaki köpük sıkma sistemi ile yan cidarlardaki yangına müdahale edildi. Acil müdahale kriz merkezimizin gerekli koordineyi sağlamasıyla Dörtyol, İskenderun Demir Çelik, Payas ve Ceyhan İtfaiye Müdürlükleri olay yerine davet edildi. İlgili yerlere olay hakkında bilgi verildi. Saat 02:15 civarında yangın tamamen söndürülmüş olup soğutma çalışmaları devam etmektedir.” Dedi.
Tesiste paratoner sistemlerini bulunduğunu da belirten İdari Müdür Bekir Polat; “Bölgemizde zaman zaman yıldırım düşmesi vakaları yaşanmaktadır. Tesisimizde paratoner sistemleri bulunmasına rağmen meydana gelen yüksek akım nedeniyle kifayet etmemiştir. Olayda herhangi bir can kaybı yaşanmadığı gibi yaralanmada olmamıştır.” Dedi.
Güvenlik Müdürü Ali Kasapoğlu’da yangına çok etkili müdahale edildiğini ve rekor denebilecek bir sürede yangının söndürüldüğünü belirterek, can kaybı yaşanmamış olmasının da sevindirici olduğunu belirtti.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş