Skip Navigation Links

Silifke Karakucak Güreşlerinde Başpehlivan Süleyman Aykırı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2.Mersin Büyükşehir Belediyesi Karakucak Güreşleri Silifke'nin Mara Yaylası'nda yapıldı

Silifke Karakucak Güreşlerinde Başpehlivan Süleyman Aykırı

Spor   A+a-

Büyük Taarruz ve Zafer Haftası dolayısıyla 26-30 Ağustos 2015 tarihleri arasında Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Mersin Büyükşehir Belediyesi Karakucak Güreşleri Silifke'nin Mara Yaylası'nda yapıldı. Başpehlivan ise Kırkpınar güreşlerinin üçüncüsü Sakarya Hendekli Süleyman Aykırı oldu.
Güreşlere, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın yanı sıra MHP Mersin Milletvekilleri Baki Şimşek ve Ali Öz, MHP Silifke İlçe Başkanı Osman Oğuz, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Celal Taş, Daire Başkanları, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Pırpıtla yapılan ve Türklere özgü yağsız çayır güreşi olarak bilinen karakucak güreşlerine Türkiye'nin dört bir yanından katılan güreşçiler yaş, kuvvet ve ustalıklarına göre kategorilere ayrılarak kıyasıya mücadele etti. Halkın yoğun ilgisiyle başlayan müsabakalar kıran kırana geçti.
Türkiye genelinden yaklaşık 350 sporcunun katıldığı güreşler Minik yıldızlar kategorisinde 32, 35, 38, 42, 46, 50 kiloda, Büyükler kategorisinde ise 55, 60, 66, 74, 84, 96, +96 kiloda mücadele edildi.
Yarışma sonunda dereceye girenlere ödülleri Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Mersin Milletvekilleri Baki Şimşek, Ali Öz ve Büyükşehir Daire Başkanları tarafından verildi.
Başkan Kocamaz, ödül töreninde yaptığı konuşmada, son günlerde yaşanan terör olayları ve şehitler nedeniyle 30 Ağustos Zafer Bayramının şenlik bölümünü iptal ettiklerini, sadece güreşler yapıldığını kaydetti.
Karakucak güreşlerinde mücadele eden bütün pehlivanlara, hakemlere ve Federasyon yetkililerine teşekkür ettiğini ifade eden Kocamaz, "Burada gerçekten çok güzel anlar yaşadık. Bildiğiniz gibi Mara yolu tamamlandı. İnşallah Maralılar kazasız belasız, mutluluk içinde bu yoldan faydalanırlar" dedi.
Başkan Kocamaz, terörü lanetlediklerini belirtip, şehit yakınlarına da başsağlığı diledi.
Büyük Taarruz ve Zafer Haftası münasebetiyle düzenlenen güreşler, 28 Ağustos 2015 Cuma günü Erdemli Avgadı, 29 Ağustos 2015 Cumartesi günü Çamlıyayla Zevzek Tepesi ve 30 Ağustos 2015 Pazar günü Gözne'de gerçekleşecek.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet