Skip Navigation Links

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü Yeni Binasında

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, hafta başından itibaren yeni binasında hizmet vermeye başladı. Atatürk Bulvarı, HSBC Bank Bitişiği'nde 11 kattan oluşan bi

Gündem   A+a-

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, hafta başından itibaren yeni binasında hizmet vermeye başladı. Atatürk Bulvarı, HSBC Bank Bitişiği’nde 11 kattan oluşan binanın 6 katında hizmet veren İskenderun Tapu Müdürlüğü’nde yaklaşık 55 memur hizmet veriyor.


Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, hafta başından itibaren yeni binasında hizmet vermeye başladı. Atatürk Bulvarı, HSBC Bank Bitişiği’nde 11 kattan oluşan binanın 6 katında hizmet veren İskenderun Tapu Müdürlüğü’nde yaklaşık 55 memur hizmet veriyor. İskenderun Tapu Müdürlüğü Müdür Ayhan Duran, İskenderun Tapu Kadastro Müdürlüğü ise Müdür Tekin Cılaz yönetiminde Yeni binanın hizmet vermesi dolayısıyla tapu işlemine gelen vatandaşlara müdürlükçe bazı ikramlarda bulunuldu. Öte yandan yeni binada hizmet almaktan büyük memnuniyet duyan vatandaşlar, modern ve nezih binadan dolayı ortak memnuniyet ifade ettiler.
Günde ortalama 300, yılda da toplam 40 bin tapu işleminin yapıldığı Tapu Sicil Müdürlüğü yıllardır dar alanda, vatandaşa ve çalışanlara sıkıntı veren bir ortamda hizmet veriyordu. İlçe merkezi, belde ve köylerle 300 bin nüfuslu İskenderun’da tapu hizmetleri ihtiyaca cevap veremez haldeydi. Yeni binada önem ihtiva eden Tapu Arşivleri daha çağdaş şekilde korunacak ve belge ve önemli evraklar çok önemli ölçüde rutubet ve nemden kurtulacak.


Tapu ve Kadastro Binasının Oluşumu
Yeni bina inşaatı için 2004 yılında Tapu ve Kadastro 12. Bölge (Antakya) Müdürlüğü’ne yer tahsisi için başvuruldu. Bu işlemin ardından hizmet binası yapılmak üzere proje çalışmaları başlatıldı. Projeler Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne, Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne gönderildi. Binanın yapımı da Kasım 2007’de onaylandı.


İlk 6 kat Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nün
Yeni Tapu ve Kadastro Binası, her katı 150 m2 olmak üzere zemin kat dâhil 11 kattan oluşuyor. Kat karşılığı bir inşaat firmasına verilen binanın zeminden sonraki ilk 6 katı Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’ne ait olacak. Zemin ile 7, 8, 9 ve 10. katlar, kat karşılığı yüklenici firmaya verilmiş. Bina yapılan arsanın toplam alanı 438 m2 olup, arsanın mülkiyeti hazineye ait.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet