Skip Navigation Links

Caretta Carettaların Yaşam Serüveni Samandağ Sahilinde Başladı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Hatay İl Müdürlüğü, Samandağ Çevre Koruma ve Turizm Derneği

Caretta Carettaların Yaşam Serüveni Samandağ Sahilinde Başladı

Gündem   A+a-

ve diğer kamu kurumlarının işbirliği ile koruma altına alınan yeşil deniz kaplumbağalarının yavruları yumurtadan çıkarak denize ulaştı.

Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bektaş Sönmez'in başında olduğu proje kapsamında Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı olarak kaplumbağaların yaşam alanları ile ilgili gerekli temizlik ve denetim yapılıyor.

Türkiye’deki 21 üreme kumsallarından biri olan Samandağ sahillerinde; minik kaplumbağa yavrularının yumurtadan çıkıp denize kavuşmaları anı belediye başkanlığımız personelleri, üniversite öğrencileri, uzmanlar ve gönüllülerle beraber gözlemlenmiştir. Yrd. Doç Dr. Bektaş Sönmez’in verdiği bilgiye göre; Haziran ayından itibaren yuva yapmak için Samandağ kıyılarına gelen Chelonia Mydas türü kaplumbağalar bugüne kadar yaklaşık 800 tane yuva yaptı ve bu yuvalardan toplam 20bin kaplumbağa çıktı.

Kaplumbağaların yaşam şanslarını artırmak, deniz ve sahillerin sürekli temiz kalmasını sağlamak amacıyla Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından denizden teknelerle ve sahilden personellerle temizlik çalışmaları sürekli olarak yapılıyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi'nin çalışmaları ile yuvadan çıkıp denize ulaşan yavru kaplumbağalar daha temiz bir denizde yaşama şansı bulacak.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet