Skip Navigation Links

Belediye Bisikletliler İçin 24 Kilometrelik Yol Yaptı

Şahinbey Belediyesi tarafından bisikletliler için yapılan 24 kilometrelik yol hizmete açıldı

Belediye Bisikletliler İçin 24 Kilometrelik Yol Yaptı

Gündem   A+a-

Şahinbey Belediyesi tarafından 12 şeritli Yeşilvadi Bulvarı ile birlikte yaptırılan 24 kilometre uzunluğundaki hem gidiş, hem geliş istikameti bulunan bisiklet yolu hizmete açıldı.
Şahinbey Belediyesi tarafından kent trafiğini rahatlatmak için sürdürülen; Havaalanı, Dutluk, Şahinbey Parkı ve Kilis yolunu birbirine bağlayacak olan 50 metre genişliğindeki 12 şeritli yol çalışması ile birlikte yapılan ve hem gidiş hem geliş yolu bulunan bisiklet yolu hizmete girdi.
"GAZİANTEP'İN İHTİYACI VARDI"
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep'in bisiklet yolu ihtiyacını karşılamak için hem gidiş hem de geliş yolu olan bisiklet yolu yaptıklarını belirterek, "Gaziantep'te bisiklet yolu ihtiyacından dolayı, 50 metre genişliğindeki 12 şeritli Yeşil Vadi bulvarındaki yolumuzun hem gidiş istikametinde, hem de geliş istikametinde 24 kilometre uzunluğunda ki bisiklet yolumuzun bir bölümü hizmete girmiş durumda. Ayrıca Yeşilvadi Parkımızın içinde de 7.5 kilometrelik bir bisiklet yolumuz var. Toplamda 31.5 kilometre uzunluğunda Gaziantep'imize bisiklet yolu kazandırmış bulunuyoruz. Bu kadar kısa zamanda bu kadar uzun bir bisiklet yolunun yapımı rekordur. Ayrıca Parkımıza gezmeye gelen vatandaşlarımız, parkımızın içerisinde bulunan bisiklet evlerinden bisikletlerini alıp bisiklet yolunda spor yapıp parkımızı geçek ve çıkar ise bisikletleri teslim edip gidecekler. Böylelikle sağlıklı bir yaşamı desteklemiş oluyoruz. Sağlık Bakanlığımız ve Maliye Bakanlığımızda bu projeyi destekliyor. İnşallah onlarında bize bisiklet desteği olacak. Bu bisikletleri de vatandaşlarımızın hizmetine sunup vatandaşlarımıza çok daha sağlıklı bir yaşam ortamı sunmuş olacağız" dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet