Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

3 Araç,3 Ödül

TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları'na Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) öğrencileri damga vurdu

3 Araç,3 Ödül

Teknoloji   A+a-

TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları'na Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) öğrencileri damga vurdu. Tasarlayıp imal ettikleri ATOK, Akıncı ve 1,5 Adana adını verdikleri üç araçla yarışlara katılan ÇÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencileri üç dalda ödül aldı.
TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları 63 takımdan oluşan ve yaklaşık bin 500 öğrencinin katılımıyla Kocaeli Körfez Yarış Pisti'nde gerçekleştirildi. 1.950 metrelik pistteki yarışlar "Hidromobil" ve "Elektromobil" kategorilerinde yapıldı.
BU YILKİ YARIŞA ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ'Nİ TEMSİLEN ELEKTROMOBİL KATEGORİSİNDE ÜÇ ARAÇ KATILDI
Yarışlar hakkında bilgi veren Çukurova Üniversitesi Mühendislik- Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Akıllı, 30 tur üzerinden yapılan yarışta tur başına 53 watt elektrik harcayan "Akıncı" isimli elektrikli aracın yarışlarda büyük başarı elde ederek, başvuruları kabul edilen 46 araçtan teknik kontrolleri geçerek yarışa katılan 37 araç arasında beşinci olduğunu ve 100 km'lik mesafeyi 1TL'den az elektrik harcayarak kat ettiğini ifade etti.
Geçen yıl yapılan yarışta Jüri Özel Ödülüne layık görülen 1.5 Adana isimli elektrikli araç ise bu yıl yarışmayı 14. bitirmesine karşın, ilk ve orta öğretim seviyesindeki öğrencilere ve halka yönelik gerçekleştirdikleri tanıtım etkinlikleri nedeniyle "Tanıtım ve Yaygınlaştırma" ödülü ile bu yıl da üniversitemize ödül kazandırmış oldu. Yarışmaya ilk kez katılan "Atok" ise yarışmayı 12. sırada tamamlayarak başarılı bir sonuç elde etti.
Prof. Dr. Akıllı Makine Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümlerinde okuyan lisans öğrencilerinden oluşan Akıncı ve 1.5 Adana ekiplerine maddi destek sağlayan Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü, Yüreğir Belediyesi, Seyhan Belediyesi, Hacı Sabancı AOSB, Beyza Piliç, Adana Sanayi Odası, Kocabey Makine, Güney Hasır Çelik A.Ş., Çukurova Silo, Yontar, Dowaksa, Nam, Metyx, Akdeniz Oto Cam, Özpa Plastik firmalarına teşekkür ederek gelecek yıl yapılacak yarışta ilk üç hedefleri için yeniden desteklerine ihtiyaçları olduğunu ifade etti.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş