Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Şehitkamil'de Uzak Yakın Fark Etmiyor

Şehitkamil Belediyesi,mahalle olan köylerde yol iyileştirme çalışmalarına devam ediyor

Şehitkamil'de Uzak Yakın Fark Etmiyor

Gündem   A+a-

Şehitkamil Belediyesi, mahalle olan köylerde yol iyileştirme çalışmalarına devam ediyor. Şehitkamil Belediye Başkanı Fadıloğlu, iyileştirme yapılan yolları yerinde inceledi. Başkan Fadıloğlu; Şehitkamil'in batı tarafındaki köylerden başlayarak adım adım diğer mahallelere ulaşmaya çalıştıklarını belirterek "Biz, burada uzak yakın demiyoruz. Bizim sorumluluk alanımızda olan bütün mahallelere ulaşıp, onların ihtiyaçlarını gidermek için bu çalışmaları yapıyoruz" dedi.
"İMKAN ELVERDİKÇE YOLLARIMIZI İYİLEŞTİRECEĞİZ"
Şehitkamil İlçesi sınırları içerisinde bulunan kırsal mahallelerdeki dağ yolları Şehitkamil Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından iyileştiriliyor. Yaklaşık iki aydır kırsal mahallelerde yol açma ve iyileştirme çalışmaları sürdürülüyor. Eski Şarkaya mahallesinde ara yollar greyderle açılıp kumlanıyor. 16 kilometre yolun iyileştirildiği Şarkaya mahallesindeki çalışmaları yerinde inceleyen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, şöyle konuştu: "Mahalle olan köylerimizdeki arazilere ulaşımdaki sıkıntıları gidermek adına özellikle Şehitkamil'in batı tarafındaki köylerden başlayarak, adım adım diğer köylerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Burada vatandaşlarımızın tarım arazilerine daha rahat ulaşımlarını sağlamak adına arazi yollarının iyileştirilmesi tamamlanıyor. Mevcut olan arazi yollarının kumlaması ve düzenlemesi yapılıyor. Ekiplerimiz bu bölgede iki aydır bir fiil çalışıyor. İnşallah tüm mahalle olan köylerimizdeki daha önceden oluşmuş olan arazi yollarını iyileştirme çalışmalarına devam edeceğiz. Kumlamalarını yapacağız vatandaşlarımız rahatlıkla arazilerine ulaşabilsin. Kesinlikle sorumluluk alanımız değildir demiyoruz."
Kurumlar arası iş birliği çerçevesinde büyükşehir belediyesi ile çalışarak sorumluluk alanında olan veya olmayan yerleri planlı bir şekilde hayata geçirdiklerini anlatan Fadıloğlu, şunları söyledi: "İnşallah tamamını gerçekleştirmiş olacağız. Biz burada uzak yakın demiyoruz. Bizim sorumluluk alanımızda olan bütün mahallelere, köylere ulaşıp onların ihtiyaçlarını gidermek için bu çalışmaları yapıyoruz. Yakınını da uzağını da yapacağız. Şuanda en uzak köylerimizden başlayarak içe doğru geliyoruz. Nizip istikametinden, Yavuzeli istikametinden imkanlar elverdiğince iş makinelerimizle, kamyonlarımızla bu bölgelere hitap etmeye çalışıyoruz."
YOLUMUZ KISALDI ARAZİMİZ DEĞERLENDİ
Yapılan yollarla birlikte arazilerinin değerlendiğini belirten Şarkaya Mahallesi Muhtarı Ökkeş Özdemir de, şöyle konuştu: "Arazi yollarımızda bir aydan beri çalışmalar devam ediyor. Burası 8 kilometre ama daha önce 8 kilometrelik yolumuz yapılmıştı. Toplam 18 kilometre temiz yola kavuşmuş olduk. Bu yolu kullanamıyorduk, buradaki tarlalarımıza gidebilmek için 30 kilometre fazla yol gidiyorduk. Ama bu yolumuz yapılıyor artık yollarımız daha da kısalacak. Bu yolumuz yapılmaya başlandıktan sonra arazilerimizin maddi değerleri arttı. Arazi yollarımız yapılmaya başlandığından beri tarlalarımıza daha rahat bir şekilde gidip geliyoruz. Bize bu hizmeti sunduğu için Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu ve tüm çalışma ekibine teşekkür ediyorum."
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş