Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Mersin Polisi Arapça Öğreniyor

MEÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Çukurova Kalkınma Ajansı desteğiyle Mezitli İlçe Emniyet Müdürlüğü personeline yönelik Ara

Mersin Polisi Arapça Öğreniyor

Gündem   A+a-

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Mersin'e gelen ve sayıları her geçen gün artan Suriyelilerle dil sorununu ortadan kaldırmak isteyen Mersin polisi, Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ) Arapça kursu almaya başladı.
MEÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, MEÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Çukurova Kalkınma Ajansı desteğiyle Mezitli İlçe Emniyet Müdürlüğü personeline yönelik Arapça kursu başlatıldı. Suriye'deki savaştan kaçarak Mersin'e gelen ve ağırlıklı olarak Mezitli ilçesine yerleşen Suriyeliler ile dil engelini kaldırmak için Mezitli İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün talebi üzerine 17 Ağustos Pazartesi günü başlatılan Arapça kursuna 10 polis memuru katılıyor. Asayiş, pasaport ve özellikle trafik konularında Suriyelilerle yaşanan dilden kaynaklı iletişim sorununu çözmek için talep edilen kurs 11 Eylül 2015 tarihine kadar devam edecek.
MEÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Okutman Dr. Fidel Çakmak, kursa yönelik talepler olduğu sürece bu kursun devam edeceğini belirtti. Çakmak, "İlimizdeki bireylere, kamu ve özel sektörde faaliyet gösteren ulusal veya uluslararası kuruluşlara, ihtiyaç duydukları alanlarda kısa süreli eğitim programları, kurslar, sertifika programları ve seminerler düzenlemek için teknik ve akademik yapımızla hazırız" dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar