Skip Navigation Links

Sağlık Çalışanlarına Saldıranlara Tepki

Gaziantep Tabip Odası Başkanı Dr. Hamza Ağca,son zamanlarda sağlık çalışanlarına ve ambulanslara yapılan saldırılara yönelik bir mesaj yayınladı

Sağlık Çalışanlarına Saldıranlara Tepki

Gündem   A+a-

Gaziantep Tabip Odası Başkanı Dr. Hamza Ağca, son zamanlarda sağlık çalışanlarına ve ambulanslara yapılan saldırılara yönelik bir mesaj yayınladı.
Dr. Hamza Ağca yayınladığı mesajında, "Ülkemizin sürüklendiği çatışma ortamında ne yazık ki sağlık çalışanlarına ve ambulanslara yönelik de saldırı haberleri gelmeye başlamıştır" dedi.
Ağca, mesajda, Erzurum'da kaçırma ve İstanbul'da olan saldırıların Güneydoğu'da bazı yerleşim yerlerinde de tekrarlandığını basından öğrendiklerini belirterek, "Her türlü savaşa, çatışmaya, kan dökmeye insan sağlığı adına, yaşam adına karşı durmaya çalışıyoruz. Ancak şu da bilinsin ki her türlü çatışma ortamında sağlık çalışanlarının, sağlık araçlarının ve tesislerinin korunması esastır. Sağlık çalışanlarına, tesislerine saldırılamaz.
Toplum sağlığına hizmet etmek üzere, ülkemizin dört bir yanında, hiç bir ayrım yapmaksızın gece gündüz görev yapan sağlık çalışanlarının güvenliği, sağlık hizmetlerinin sürekliliği için en önemli faktördür. Şiddet, kaçırılma, tehdit, can güvenliği eksikliği altında nitelikli bir sağlık hizmeti verilmesi mümkün değildir.
Saldırıya uğrayan sağlık çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bu gibi olayların tekrar yaşanmaması için tüm yetkilileri sorumlu davranmaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet