Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Dörtyol'da İşçiye İlk 6 % 15, 2. 6 Ay 35 TL Zam

Sedat İSKENDEROĞLU / DÖRTYOL Hatay'ın Dörtyol İlçesinde Belediyesi ile Sendika arasında 2010 yılını kapsayan toplu iş sözleşme törenle imzalandı.

Gündem   A+a-

Sedat İSKENDEROĞLU / DÖRTYOL
Hatay’ın Dörtyol İlçesinde Belediyesi ile Sendika arasında 2010 yılını kapsayan toplu iş sözleşme törenle imzalandı. Toplu Sözleşmede belediye işçileri ilk altı aya %15, ikinci altı aya ise 35 TL seyyanen verilmesi konusunda mutabakat sağlandı.
6/" target="_blank">6858/drtyolb.jpg" />

Dörtyol Belediyesi ile Belediye İş Sendikası İskenderun Şubesi arasında 60 günlük yasal süre içerisinde 5 oturum yapıldı. Anlaşmaya varan taraflar Dörtyol Belediyesinde toplu iş sözleşmesini törenle imzaladı.
Dörtyol Belediyesinde 160 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesini imzalamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Belediye İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Abdi Ataç “İşçiye birinci altı ay için %15, ikinci altı ay içinse 35 TL seyyanen net olarak belirlenmiştir. Bu oranlara göre Belediyemizde çalışan işçinin en düşük ücreti 1200 TL, en yüksek ücreti ise 1500 TL arasında gerçekleşecektir. Bunların haricinde sosyal haklarında da iyileştirmeler olmuştur” dedi.
Kuzuculu ve Yeşilköy?Belediyeleri ile geçen yıl yapılan %20 lik maaş artışı antlaşmasının bu yıl sürdüğünü hatırlatan Ataç, Altınçağ Belediyesi ile görüşmelerin ise devam ettiğini söyledi.
Toplu İş Sözleşmesinin imza töreninde bir konuşma yapan Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin de “Halkımız bize bir yetki verdi. ‘Ben sana oy veriyorum, Dörtyol’u layığı ile idare edesin, orada çalışan personellere iyi bakasın’ dedi. Biz belediye idarecileri olarak, tüm imkanlarımızı zorlayarak ve sizlerin de mevcut sözleşmeden önce aldığımız maaşları göz önünde bulundurarak, sendikacı arkadaşlarımızla da anlaşarak siz hizmet için emek veren arkadaşlarımıza da sorarak bir karara vardık. Sözleşme demek sadece ücret anlamına gelmemeli, belediyenin tüm işlerini en iyi şekilde yapmamız gereken bir sözleşme olmalıdır. Toplu iş sözleşmesinin belediyemiz çalışanlarına hayırlı olmasını diliyorum.” Diye konuştu.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş