Skip Navigation Links

Geleceğin Yelkencileri Böyle Yetişiyor ..

İskenderun Yelken Kulübü, Türkiye’de ve uluslar arası yarışmalarda başarılarını sürdürürken,

Geleceğin Yelkencileri Böyle Yetişiyor .. Web
TV

Spor   A+a-

geleceğin yelkencilerini de hazırlamaya devam ediyor.

İskenderun Yelken Kulübü bünyesinde kurs alan onlarca çocuk, geleceğin yelkencisi olmak, Türkiye’yi uluslar arası yarışmalarda temsil etmek için çalışıyor.

Bir çok önemli şampiyonluğu İskenderun’a kazandıran kulüp, çocukların eğitimine ayrı bir önem veriyor.

 

İskenderun Yelken Kulübünün Antrenörü Gökhan Durkal, herkesin Yelken sporuyla ilgilenebileceğini belirterek, kursların 100 Tl gibi cüz-i miktarlarda alınan bedellerle gerçekleştirildiğini söyledi.

Yelken sporuna hevesli tüm 7-10 yaş grubu çocuklarını Yelken Kulübü’ne beklediklerini belirten Antrenör Gökhan Durkal, yelken kurslarına katılabilmek için yüzme bilmenin zorunlu olduğunu söyledi.

Yelken sporunun maliyeti yüksek bir spor dalı olduğu algısını yıkmak istediklerine dikkat çeken Antrenör Gökhan Durkal, kursu başarıyla geçen çocuklar kulüp bünyesinde lisanslı sporcu olduktan sonra tüm giderlerin kulüp tarafından karşılandığını belirterek şöyle konuştu:

 

Okulların kapanmasından bir hafta sonra yaz kurslarına başladık. 7-10 yaş grubu bütün çocuklarımıza bölgede isteyen kim varsa yüzme bilen herkesi kurslarımıza kayıt yaptık. Üçer dönem şeklinde kurslarımız devam etti.

Şuan üçüncü dönemin sonundayız ve bu üç döneme de devam eden sporcular arasından bu hafta içerisinde kış aylarında bir B takımı oluşturacağız ve geleceğin yarışçılarını sporcularını yetiştireceğiz. Bu hafta B takımı için seçimlerimiz olacak. Yüzme bilme şartı istiyoruz, çünkü burada yüzme havuzumuz olmadığı için sağlıklı bir eğitim verilemez. Çocuklarımız önce havuzda yüzme eğitimlerini alıyorlar.

Genelde kapalı spor salonuna gidiyorlar orada yüzme eğitimi alıyorlar. Eğitimini tamamlayan çocuklarda buraya gelip kayıtlarını yaptırıyorlar. Biz üç haftalık kursumuza 100 TL ücret almıştık ve başka bir ücret verilmiyor. Takıma dahil olduklarında hiçbir ücret talep etmiyoruz.

Tamamen bütün malzemeler ve ekipmanları İskenderun Yelken Kulübü finanse ediyor. Bu sene biz yaklaşık 55-60 tane çocuğa kurs verdik. Hala hazırda devam ediyor kayıtlarımız. Yeni aldığımız kayıtlar da var.

Bu sene milli takıp sporcularımızdan Elmas Gül Koca, 1-7 Eylül tarihleri arasında Sırbistan’da Balkan Şampiyonasına katılacak. Elmas, iki hafta önce Uluslararası Optimis haftası yarışlarına katıldı. 148 sporcu arasında genel klasmanda altıncı oldu. Kızlarda ikinci oldu. Güzel bir başarı getirdi bize, bizi gururlandırdı. İnşallah 1-7 Haziran’da Sırbistan’da olacak. Balkan şampiyonasında da gururla bölgemizi, ülkemizi temsil edecek. Bizi gururlandırmaya devam edecek.

Milli takıma sporcu göndermeye devam ediyoruz. Benim İskenderun’dan ya da bölgemizden yetişkinlere şöyle bir önerim var. Çocuklarını Yelken Spora yönlendirsinler, su ile tanıştırsınlar, denizle tanıştırsınlar ve herkese kapımız açık. Herkes bunu bilsin. Dışarıdan buraya gelebilir miyiz, kayıt yaptırabilir miyiz? şeklinde bir ön yargıyla yaklaşabilirler. İskenderun Yelken Kulübü herkese kapıları açık. İsteyen herkes buraya gelip kayıt yaptırıp, çocuklarına burada Yelken eğitimi aldırabilirler ve devam ettirebilirler.”

Geleceğin Yelkencileri Böyle Yetişiyor ..  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet