Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Silifke Belediyesi 4.Köprünün Proje İhalesini Geçekleştirdi

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut,ilçe halkına söz verdikleri 4.köprünün uygulama proje ihalesini gerçekleştirdiklerini söyledi

Silifke Belediyesi 4.Köprünün Proje İhalesini Geçekleştirdi

Gündem   A+a-

Silifke'de vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmak ve şehre yeni bir vizyon kazandırmak için projeler üreten ve bunları bir bir hayata geçiren Silifke Belediyesi, ilçe halkına söz verdiği 4. Köprünün uygulama proje ihalesini gerçekleştirdi.
Silifke'ye modern ve kalıcı hizmetler sunan Belediye Başkanı Mustafa Turgut, 4. köprünün uygulama projesi ihalesinin yapıldığını açıklayarak bu çalışmaların ardından köprü yapım ihalesinin gerçekleştirileceğini kamuoyuyla paylaştı.
Göksu Nehri üzerinde bulunan 2 bin yıllık tarihi Taş Köprü'nün temelinin, nehir içerisinde oluşan ağaç köklerinden ve suyun aşındırmasından dolayı tehlike arz ettiğini belirten Başkan Turgut, "Mevcut tarihi Taş Köprü'nün 180 metre batısında yapılması planlanan 4. köprü Camikebir, Bucaklı ve Gazi Mahallelerini birbirine bağlayacak olup, 20 metre genişliğinde ve yaklaşık 70 metre uzunluğunda olacaktır. 4. köprü inşaatının proje ihalesi, belediyemizce yapılmış olup üç firma bu ihaleye katılmış ve ihaleyi Su Yapı Mühendislik ve Müşavirlik Anonim Şirketi üstlenmiştir. Firma en kısa sürede projesini tamamlayıp, daha sonra yapım ihale aşamasına geçilecektir" dedi.
Göksu Nehri üzerinde uygulanması planlanan projelerin bununla da sınırlı kalmayacağını açıklamalarına ekleyen Başkan Mustafa Turgut, "Tabi bizim hayalimiz bununla da sınırla değil. Göksu Nehri üzerinde çok büyük projeler yapmayı planlıyoruz. Nehrin yükseltilmesi, içerisinde teknelerin dolaşması, etrafında sosyal alanların oluşması, kafelerin, restaurantların bulunduğu bir Göksu hayal ediyoruz. Tabi bu uzun soluklu bir yolculuk. Ama bir yerden adım atmak gerekiyor. Şu an proje uygulama ihalemizi yaptık ve en kısa sürede yapım ihalesini gerçekleştireceğiz. İlçemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Yerel yönetimlerin merkezi yönetimlerle işbirliği çok önemli. Kurumlar arası istişare ortamında bu hizmetlerimizi yapıyor ve öncelikli görevimizin Silifke'yi kalkındırmak, geliştirmek ile sosyalleştirmek olduğunu savunuyoruz. Halkımızın desteğiyle Silifke'yi modern bir kent yapma yolunda adım adım çalışıyoruz" dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar