Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Suriyeli Yetimlerin Yüzü Gülüyor

Facebook üzerinde organize olan ve son yıllarda başarılı yardım faaliyetine imza atan Birlik Dayanışma Grubu (BDG),Suriye'deki savaşta anne-babasını k

Suriyeli Yetimlerin Yüzü Gülüyor

Gündem   A+a-

Facebook üzerinde organize olan ve son yıllarda başarılı yardım faaliyetine imza atan Birlik Dayanışma Grubu (BDG), Suriye'deki savaşta anne-babasını kaybetmiş kimsesiz çocuklara el uzattı.
Gaziantep'te kurulan Yetimler Evi'nin ihtiyacı olan 190 yatak ve ranzayı, grup üyeleri kendi imkanları ile temin ettiler ve Yetimler Evi'ne bağışladılar. Ranza ve yataklar Yetimler Evi'ne taşınarak monte edildi ve çocuklara teslim edildi. Yaklaşık 5 yıldır bin üye ve sahada görev yapa 120 aktivistiyle Facebook üzerinde organize olup ülkenin farklı noktalarında bir çok insani projeye imza atan, fakire, muhtaca koşup son yıllarda ülkenin yaşadığı, basta Van depremi olmak üzere, bir çok felakette görev almış bir grup olarak kendini gösteriyor.
Birlik Dayanışma Grubu bir yandan yeni Türkiye'nin oluşumu için verilen çabanın bir öznesi olurken, diğer yandan yaralara anında merhem olma adına, insanlığa sahip çıkma adına sosyal yardımlaşma projeleri gerçekleştiriyor. Özellikle Suriye'de başlayan savasın ardından Türkiye'ye sığınmak durumunda kalan mültecilerle birlikte faaliyetlerini 'mülteciler' konusunda yoğunlaştırıp, son iki yıl içinde binlerce mülteci aileye yardım ettiler.
Grup, binlerce mülteci aileye battaniye dağıtımından binlerce mülteci çocuğun giydirilmesine, bazı kampların ısınma sorunlarının çözülmesine kadar bir çok önemli projeye imza attı.
Grup üyeleri eşliğinde teslim edilen ranza ve yataklar çocukları sevindirirken, grup üyesi Leyla Kaymaz, "Yaklaşık 5 yıl önce kuruldu grubumuz ve bugüne kadar yaklaşık bin üye ve sahada görev yapabilen 120 civarında arkadaşımızla Van depremi başta olmak üzere pek çok sosyal projeye de imza attık. Bir yandan yeni bir Türkiye'nin oluşumunda verilen çabanın öznesi olurken bir yandan da sosyal yardım projeleri gerçekleştirmeye çalıştık. Özellikle "mülteciler" konusunda faaliyetlerimizi yoğunlaştırıp geçtiğimiz 8 Şubat'ta Üsküdar, Bağlarbaşı Kongre Merkezi'nde tüm parti, pek çok sendika ve sivil toplum kuruluşu ve kamuoyunun yakından tanıdığı isimlerle ilk kez bir Mülteci Çalıştayı'na imza attık. Yine bu bağlamda pek çok ilköğretim ve lise seviyesi okullarda "Mülteci Kimdir? Ülkemizde Mülteci Sorunu ve Kamp İzlenimlerimiz" isimli seminer ve konferanslar gerçekleştirdik. Kış başlamadan pek çok mülteci çocuğu kışlık olarak giydirmek ve onlara oynayabilecekleri oyuncaklar dağıtma şansı bulduk. Bugün de buradaki 190 çocuğumuz için yatak ve ranza teminini gerçekleştirdik. Tüm bunları kimseden yardım almadan sadece grup üyesi arkadaşlarımızın katkılarıyla yaptık. Bu anlamda devletimiz zaten gereğini yapıyor bu insanlar için ama biz de karınca kararınca sosyal ve sivil bir grup olarak yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bir kaç gün içinde de Birlik ve Dayanışma Derneği'mizi kurmuş olacağız" şeklinde konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş