Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Askerimizi Yine Çiçekle Karşıladık

Kahraman Türk Askerinin Hatay Topraklarına İskenderun Üzerinden Girişinin 72. Yıldönümü Törenlerle Kutlandı.

Gündem   A+a-

Kahraman Türk Askerinin Hatay Topraklarına İskenderun Üzerinden Girişinin 72. Yıldönümü Törenlerle Kutlandı… Havaların sıcak olmasından dolayı kutlamalar akşam saatlerinde yapıldı…

Türk Askerinin İskenderun üzerinden Hatay’a girişinin 72’nci yıldönümü törenlerle kutlandı. Törenler, akşam saatlerinde Atatürk’ün manevi huzuruna çelenklerin sunulmasıyla başladı.
Çelenk sunumu için Atatürk Anıt Alanında, Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Kaymakamı Cemil Aksak, Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Turgay Erdağ ve diğer protokol mensupları hazır bulundular. .
Daha sonra temsili Askeri Birliğin kente girişi ve karşılanması ve ardından geçit töreni gerçekleştirildi. Şehre ilk giren Türk Askerini temsil eden askeri birliği, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek ile birlikte Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ve vatandaş topluluğu Cumhuriyet Meydanında karşıladı.
İskenderun Belediye Başkanı Dr Yusuf Civelek, kenti sembolize eden anahtarı Birlik Komutanı Piyade Üsteğmen İrfan Mızrak’tan törenle teslim aldı.
Anahtar teslim töreninin ardından Atatürk Bulvarındaki törene geçildi. İskenderun Kaymakamı Cemil Aksak, Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek ve Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Turgay Erdağ halkın kurtuluş gününü askeri bir aracın üzerinden kutladılar.
Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, törende; “Mahallenin bir yanında acı varken öte yanında düğün olmaz. Bu nedenle bu yıl kutlamalara festival etkinliklerini eklemedik. Türk milleti olarak birlik ve beraberlikle bu zor günleri aşabiliriz. İskenderunlu hemşerilerimin 5 Temmuz Kurtuluş Bayramını kutluyorum” diye konuştu.
Başkan civelek sonrası 39. Tugaydan Piy. Binbaşı Necdet Sakın günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Şiirler, halk oyunları ekiplerinin gösterisi motorlu paraşüt uçuşu sonrası resmi geçit başladı. Resmigeçit sırasında halk askerlerimize sevgi gösterilerinde bulunarak askerimizi bol bol alkışladı. Resmigeçit sonrası ise tören son buldu.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş