Skip Navigation Links

Anamur Atık Su Arıtma Tesisleri Basın Mensuplarına Tanıtıldı

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe,150 bin nüfus kapasitesine hitap eden Anamur Atık Su Arıtma Tesisleri'nin ek yapılar ile 250 binlik nüfus yoğunluğ

Anamur Atık Su Arıtma Tesisleri Basın Mensuplarına Tanıtıldı

Gündem   A+a-

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, 150 bin nüfus kapasitesine hitap eden Anamur Atık Su Arıtma Tesisleri'nin ek yapılar ile 250 binlik nüfus yoğunluğuna da karşılayabileceğini bildirdi.
Anamur Belediyesi tarafından yapımına başlanan ve tamamlandıktan sonra Yeni Büyükşehir Yasası ile Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen Anamur Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisleri'nin çalışma sistemi basın mensuplarına tanıtıldı.
Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, açılışı Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ve MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk tarafından gerçekleştirilen Anamur Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi hakkında bilgi verdi. İşletme Sorumlusu Çevre Yüksek Mühendisi Makbule Koç ve Anamur MESKİ Müdürü Nazım Toprak da brifingde hazır bulundu. İşletme hakkında teknik bilgiler veren Çevre Yüksek Mühendisi Makbule Koç, çıkan suyun sulama, çamurun ise gübre olarak değerlendirilebileceğini kaydetti. Makbule Koç, arıtma tesisindeki tüm cihazların merkez binadan kontrol edildiğini ve anlık yapılan ölçümler ile çıkan değerlerin bakanlık bilgi sistemiyle anında bakanlık ile paylaşıldığını ifade etti.
Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe de, ilk su girişi ve son su çıkışından alınan numune suları mukayese için basın mensuplarına gösterdi. Bulanık ve berrak su ile tesisin çalışma sistemini gösteren Başkan Mehmet Türe, aradaki farka dikkat çekti. Başkan Türe, arıtma tesisin şu anki yapısıyla 150 bin nüfusa, ek yapılar ile 250 bin nüfusa yetebilecek kapasitede olduğunu vurguladı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet