Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Damızlık Koç Dağıtım Yapıldı

İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından organize edilen programda 55 yetiştiriciye 335 baş damızlık koç dağıtıldı

Damızlık Koç Dağıtım Yapıldı

Ekonomi   A+a-

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından organize edilen programda 55 yetiştiriciye 335 baş damızlık koç dağıtıldı.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi Hayvancılık Yatırımlarının Desteklenmesi ve Damızlık Temini Projesi kapsamında, 55 yetiştiriciye 335 baş damızlık koç dağıtıldı.
Vali Süleyman Tapsız, törende yaptığı konuşmasında; Kilis'in önemli gelir kaynakları içerisinde hayvancılığın önemine değinerek, bu proje kapsamında dağıtılacak olan koçların maliyetinin 500 bin TL'ye yaklaştığını, damızlık koçlar için ödenen paranın yüzde 80'i Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hibe olarak verildiğini ve yüzde 20'sinin de yetiştiriciler tarafından karşılandığını söyledi.
Vali Tapsız, hayvancılığın gelişmesi için desteklerini sürdüreceklerini belirterek, "İlimize yapılan yatırımlarda her türlü desteği veren Hükümetimize ve bu projenin yürütülmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, dağıtılan koçların yetiştiricilerimize hayırlı ve uğurlu diliyorum" dedi.
Daha sonra damızlık koçlar, Vali Süleyman Tapsız, AK Parti Kilis Milletvekili Reşit Polat, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül Kadıoğlu ve protokol üyeleri tarafından dağıtıldı
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş