Skip Navigation Links

'50 Yılın İçme Suyu Seferberliği' HATSU ile Başladı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürlüğü(HATSU), “50 Yılın İçmesuyu Seferberliği” parolasıyla hazırladığı

'50 Yılın İçme Suyu Seferberliği' HATSU ile Başladı

Gündem   A+a-

Hatay için içmesuyu değişim seferberliği çalışmasının ilk adımını Yayladağı’nda düzenlediği törenle attı.

 

Hatay’ı kanserojen madde içeren ve asbestli borulardan kurtaracak projenin açılış törenine Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Alkan, HATSU Genel Müdürü İsameddin Çeker, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmanın ardından törenin açılış konuşmasını yapan HATSU Genel Müdürü İsameddin Çeker, Hatay genelinde “50 Yılın İçmesuyu Seferberliği” adı altında bir mücadele başlattıklarını ve bunun birinci adımı olarak Yayladağı’nda 27 bin 852 metre içmesuyu şebekesi döşeme ve 2 bin 650 metrelik Hoplar kaynağından Yayladağı’na su getirme projesi kapsamında açılış noktasına geldiklerini belirtti.

 

Hatay, İçilebilir Bir İçmesuyuna Kavuşacak

 

Çalışmaların devamının 2015 yılı içerisinde Hatay’ın 5 ilçesinde devam edeceğini vurgulayan Çeker, 2016 yılı içerisinde geri kalan ilçelerde içmesuyu şebeke değişim inşaatlarının devam edeceğini ifade ederek, “2017 yılı içerisinde de bütün köyler, belde ve yerleşim birimleri tamamen tertemiz, içilebilir ve sürdürülebilir bir içmesuyuna kavuşacak” dedi.

 

Büyükşehir Elinden Geleni Yaptı

 

Yayladağı ilçesinde  “50 Yılın İçmesuyu Seferberliği” projesinin hayata geçiriliyor olmasının sevindirici bir başlangıç olduğunu belirten Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Kalkan ise, seçimlerden önce içmesuyunun yenilenmesi konusunun söz verdiği hususların başında geldiğini belirterek “Yayladağı ilçemiz 50 yıllık bir şebekeye sahipti. Ciddi anlamda kullanılamaz ve içilemez durumdaydı. Büyükşehir Belediyesi de bu konuda elinden gelen gayreti gösterdi ve bugün de açılışını yapıyoruz. Bu şebeke çalışmasının ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.        

 

Antakya Belediyesi başkanlığı döneminde yaptığı altyapı çalışmalarına dikkat çekerek konuşmasına başlayan HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da, Hatay’a 50 yıl yetecek içmesuyu seferberliğini başlattıklarını vurguladı.

 

Eski Borular Asbestli ve Kanserojen İçeriyordu

 

Yayladağı’nda 50 yıllık bir su şebekesinin olduğuna dikkat çeken Başkan Savaş, su şebekesinin çoğu bölümünün aspestli ve kanserojen madde içerdiğinin altını çizerek, elektrik faturasından daha çok patlak boru onarımına para harcadıklarını ve sadece Antakya için 2 milyon 900 bin TL onarım masrafı harcandığını ifade etti.

hatsu.jpg" style="width: 728px; height: 325px;" />

 

Soru İşaretleri Ortadan Kalkacak

 

Su şebekesinin yenilenmesiyle birlikte giderlerin 600 bin TL’ye düşeceğine geri kalan 2 milyon 300 bin TL gibi devasa bir paranın milletin kasasında kalacağına dikkat çeken Başkan Savaş, “Bu seferberlik kapsamında bu sene 6-7 ilçemizde işe başlıyoruz. Önümüzdeki yıl da geri kalan şebekesi sorunlu ilçelerin hepsinin şebekesini ve isale hattını yenileyeceğiz. Bu seferberliği tamamladığımızda temiz su elde edeceğiz. 24 saat suyumuz akacak, daha az enerji harcayacağız, kanserojen borulardan uzaklaşmış olacağız ve bütün Hatay’da insanlarımızın kafasında soru işareti olmadan su içecek.” dedi.

 

Konuşmalar sonrasında Kurtuluş Caddesi ve Değirmendere Mahallesi’nden başlayan projenin ilk adımı kurdele ve hayır kurumlarına bağışlanan kurbanın kesilmesiyle birlikte atıldı.

 

Başkan Savaş, Başkan Alkan, Genel Müdür Çeker ve protokolün diğer üyeleri, vatandaşlarla birlikte “50 Yıllık İçmesuyu Seferberliği” projesinin ilk içmesuyu borusunun kaynağını yaparak çalışmanın Yayladağı’na hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.     

 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet