Skip Navigation Links

Yamaç Paraşütçülerinin Yeni Gözdesi Anamur Azıtepe

Kahramanmaraş ve Adıyaman'dan gelen sporcular,Azıtepe'de gerçekleştirdikleri atlayışlarla yamaç paraşütü eğitimi alıyor

Yamaç Paraşütçülerinin Yeni Gözdesi Anamur Azıtepe

Spor   A+a-

Anamur Belediyesi'nin daveti ile Kahramanmaraş ve Adıyaman'dan gelen sporcular, Azıtepe'de gerçekleştirdikleri atlayışlarla yamaç paraşütü eğitimi alıyor. Sporcular, Azıtepe'nin yamaç paraşütü için çok uygun bir yer olduğunu dile getirdiler.
Kahramanmaraş Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Mahmut Hopur ve Adıyaman Tut Hava Sporları Kulübü Başkanı Süleyman Solak ile Anamur'a gelen sporcular, kentin yamaç paraşütü kalkış pisti olan Azıtepe'den atlayış gerçekleştirdiler. Ağırlıklı olarak Kahramanmaraş ve Gaziantep bölgesinde uçuş yaptığını belirten yamaç paraşütü pilotu Barış Çelik, "2007 yılından bu yana yamaç paraşütü sporu yapıyorum. Anamur Belediyesi'nin daveti üzerine Anamur'a geldik. Bu sabah ilk uçuşumu yaptım. Burası görselliğiyle ormanıyla denizi ile gayet güzel bir bölge. Yamaç paraşütü sporu yapanların burayı tercih edeceklerini düşünüyorum. Buranın acil durum çalışmaları içinde uygun olduğunu düşünüyorum. Deniz üzerine 300-400 metre gelinecek bir nokta" dedi.
Çelik, 15 kişilik bir sporcu grubuyla geldiklerini, Anamur'u uçuş için değerlendirilecek listeye aldıklarını ve bundan sonra belli aralıklarla buraya gelmeyi düşündüklerini sözlerine ekledi.
Adıyaman Tut Hava Sporları Kulübü Başkanı Süleyman Solak da yaptığı değerlendirmede, "Anamur'da yamaç paraşütünün yapılabileceğinin uçuş testlerini yapmaya geldik. Burası Türkiye'de alternatif yamaç paraşütü alanlarından bir tanesidir. Burada hava stabil P2, P3 sporcuları da burada çok rahat bir şekilde eğitimlerini alabilirler. Siv eğitimlerini de burada tamamlayabilirler" diye konuştu.
Take Of ve iniş alanlarına sporcuların ihtiyaçları için tesislerin yapılması dileklerinde bulunan Solak, "Dünyanın her yerinden buraya sporcuların gelmesini arzu ediyor ve bekliyoruz. Biz uçuş sonuçlarını Türk Hava Kurumuna ve Yamaç Paraşütü Federasyonuna raporlarımızı sunacağız. Uygun görülmesi halinde buraya yamaç paraşütü okulunun açılması için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Herkesi burada uçmaya davet ediyorum" dedi.
Kahramanmaraş Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Mahmut Hopur ise çok zevkli bir uçuş gerçekleştirdiğini belirterek "Tepe üzeri 300 metre termikle tırmandım. Deniz üzerine 750 metreyle geldim. Acil durum eğitimi için yeterli bir irtifa. Bölgeden arkadaşlar gelip burada acil durum çalışmaları yapabilirler. Görsel olarak gerçekten çok keyifliydi. Bölgemizde karasal iklimde - termal uçuş yapıyoruz" diye konuştu.
Sporcular, Anamur'da kendilerine yardım eden ve destek veren Anamur Belediyesi'ne teşekkür etti.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet