Skip Navigation Links

Civelek ilk toplantıda basına her konuda bilgi verdi..

Belediye'nin mali durumu hakkında da bilgi veren Başkan Dr. Civelek, 216 Milyon TL belediyenin borcunun bulunduğunu söyledi..

Gündem   A+a-

İskenderun Belediyesi’nde nasıl bir tablo devraldıklarını ilk kez açıklayan Belediye Başkanı dr. Yusuf Civelek, önceliklerini açıklarken dört ana başlıkta sıraladı: Gelirlerde kaçakların önlenmesi, mevcut kaynakların daha etkin kullanılması, tahsilat sisteminin geliştirilmesi, giderleri azaltıcı tedbirler.
-Toplam borç: 216 milyon Tl
-Atıl vaziyette olan tesisler: Beton santrali, asfalt şantiyesi, parke taşı dökme makinesi, taş kırma ve eleme tesisi, asfalt prenti..
-İtfaiye araçları yetersiz: Biri merdivenli 3 adet yeni araca ihtiyaç bulunuyor. Dar sokaklar için 1 adet söndürücü ile bir adet kurtarma aracına ihtiyaç var..
Su: Su kaybı yüzde 65. Elektrik sarfiyatı aylık 275 bin Tl. 2012 yılına kadar su şebekesi değiştirildiğinde aylık elektrik gideri 40 bin Tl’ye düşecek.
İmar Planı: Hava fotoğrafları tamamlandı, jeolojik çalışmalara başlanacak.. İmar planında çözüm yüksek katlı binalarla arsa israfı önlenerek daha çok yeşil alan oluşturulacak..
Taş ocakları: Halk çaresiz bırakılamaz. Bakanlık ve velilik nezdinde çalışmalar sürüyor.
5 Temmuz Festivali: Sözde değil öz de festival olacak..
Eski Bit Pazarı: Peyzaj çalıyşmaları yapılıyor, yeşil alana ayrılacak..

10 dönüm arsa gözden kaçmış!!!
İskenderun’un kangren olmuş sorunlarına kesin çözüm üretmek için çalışmalarını sürdüren İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, imar planından, içme suyu şebekesine, sosyal yaşamdan yönetim anlayışının değişmesine kadar onlarca konuda ilk kez konuştu.
Yeşil alan tespiti ve imar planının yeniden yapılması için yapılan çalışmalarda gelinen mesafeyi ortaya koyan Dr. Yusuf Civelek, Mustafa Kemal Mahallesi’nde gayrimenkuller satılırken gözden kaçan 10 dönümlük bir arazi bulduklarını söyledi. Belediyeye ait üretim tesislerinden; Beton santrali, asfalt şantiyesi ve parke taşı dökme makinesinin atıl vaziyette olduğunu açıklayan Dr. Civelek, bunları aktif hale getirerek maliyetleri düşürmeyi ve belediyenin bütçesini rahatlatmayı hedeflediklerini söyledi.


İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek;
“İskenderun, 20 Bin Dönüme Sıkıştırılmış Bir Kent”
İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, seçildikten buyana ilk kez geniş kapsamlı düzenlediği basın toplantısında, bir zihniyeti değiştirerek halkın sosyal, ekonomik ve refah seviyesi çıtasını yükseltmek için fazla mesai yaparak çalışacaklarını söyledi. Başkan Civelek, İskenderun’un 20 bin dönüme sahip sıkıştırılmış bir kent olduğunu ifade etti.


Katılımcı yönetim başarıyı getirir..

Belediye Briç Kulübü salonunda Belediye Meclis üyeleri, daire müdürleri ve basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Dr. Yusuf Civelek efsane vali Recep Yazıcıoğlu’nun “Gitmediğiniz yer Sizin değil” sözlerine vurgu yaparak “Görülmedik yer sizin değil” dedi.
Hastane başhekimliği döneminde uyguladığı yönetim şeklinden örnekler vererek İskenderun’u geniş ölçekte bir yer olarak algılayarak seçildiği günden buyana bir buçuk aydır kentin en ücra köşelerine kadar gezip, inceleyip gözlemleyerek tanımaya çalıştığını anlatan Belediye Başkanı Dr. Civelek değişen zihniyetin katılımcı yönetim olacağını vurguladı.

“Hepimizin Amacı, Yaşadığımız Yere Hizmettir”

28 mahalle muhtarıyla toplantı yaptığını, Belediyede nöbetçi muhtar uygulamasıyla sorunları ilgilisinden alarak çözme yöntemi uygulayacaklarını aktaran Dr. Civelek “İskenderun’da Temizlik, zabıta, rutin işler yürüyor. Devlette devamlılık gerekir. Eskiyi eleştirerek zaman kaybetmeyeceğiz, çünkü eskiyle uğraşanlar hizmet yapamaz. Biz hizmet yapmak için göreve geldik. İktidar partisiyle belediye uyum içerisinde çalışarak kent halkına hak ettiği hizmetleri getireceğiz. Bunun ilk başlangıcını Adalet Bakanımız Sayın Sadullah Ergin yaptı. Hepimizin amacı yaşadığımız yere hizmet etmektir. Layıkıyla yapacağız” diye konuştu.
Hakkında asılsız bir sürü iddialar ve söylentiler çıkarıldığını bunların hiç birinin doğru olmadığı belirten Dr. Civelek, görevinden istifa edeceği, Ak Partiye geçeceği gibi dedikoduların doğru olmadığını, görev yapmak, hizmet etmek için seçildiğini açıkladı.
İskenderun için ne yapılması gerekiyorsa onu yapacaklarını, lüks meraklısı olmadığına da değinen Başkan Civelek “Osmanlı Saray edebiyatıyla, lüksle çöküşe gitti. Halkın koşullarında yaşayıp, birlikte refah seviyesini yükselteceğiz. Halkım başımın üstündedir. Halkın katına çıkılır, seviyesine inilmez. Aldığımız görevin sorumluluğunu, zorluğunu biliyoruz. Normal çalışma süresinin dışında gecelere kadar mesai yaparak halkımıza söz verdiklerimizi yerine getireceğiz. Benimle birlikte çalışma arkadaşlarım ve meclis üyelerim de aynı çabayı sarf ediyor. Doktorluğu belediyede yapacağız” şekline konuştu.

216 milyon Tl borç var
Belediye’nin mali durumu hakkında da bilgi veren Başkan Dr. Civelek, 216 Milyon TL belediyenin borcunun bulunduğunu, bunun 135 Milyonunun Hazineyi olduğunu ve yapılandırılmış durumda olduğunu belediyenin piyasaya olan, yapılandırılmamış 16.7 Milyonluk borçta en fazla sıkıntılı olduklarını, onun için de alacaklılarla toplu olarak konuşup bir ödeme yapılandırmasına gidileceğini ifade etti.

“Su İndiriminden 3 - 4 Milyon TL Kaybımız Var”

Küresel krizin toplumun her kademesinde insanları zor duruma düşürdüğünü, belediye meclisi olarak vatandaşın aylık su giderlerini %50 oranda aşağı çektiklerini, bu nedenle de belediyenin 3-4 milyon TL’lik eksi girdisi olduğunu kaydeden Başkan Civelek, Aslantaş barajından gelecek suyu şehre verebilmek için 2012’de şehir içme suyu şebekesinin değişimi, kentin yüksek noktasına 10-15 bin tonluk iki dev depoyla 270-280 bin TL olan giderlerin 40 bin TL’ye düşeceğini aradaki fakla alınacak krediyi ödemeyi planladıklarının altını çizdi.
İskenderun’un 1982 yılından buyana bir imar planı yapılmadığını, o plan üzerine kentin imarının düzenlendiğine vurgulayan Dr Civelek şöyle devam etti: ”Kentin 82’den buyana yeşil alan oranı da düşmüş durumda. Biz havadan fotoğraflarla kendin yeniden imarının yapımı için çalışmalara başladık. Her işimiz halkın çıkarlarına olacaktır. Normalde kişi başına 10 metre karelik yeşil alan düşmesi gerekiyor. Biz İskenderun’un imar durumunu çıkartıyoruz. Jeolojik durumu değerlendiriliyor. İskenderun 20 bin dönüme sahip sıkıştırılmış bir kent. Meydanlar yapmak istiyoruz. Dikine yüksek katlı binalarla alan açmak istiyoruz. Beş yılda bu düşündüklerimizi yaşama geçireceğimize inanıyoruz”
“Üniversiteyle Entegre Olmalıyız”
Eğitime sahip çıkmak gerektiğini, orta öğretim ile Üniversiteye imkanları ölçüsünde katkı vermek zorunda olduklarını sözlerine ekleyen Civelek “Üniversite ile toplumu entegre etmemiz gerekiyor. Kalkınmanın, gelişmenin bilimle iç içe olmanın tek şartı bu. Mahallelerde semt pazarları yapmak istiyoruz. Üç dört mahallede yer bulduk. Halkı birbirine imrendirmeyeceğiz, kinlendirmeyeceğiz. Hizmetlerimizi eşit oranda tüm halkımıza yayacağız. Sinekle mücadelede seçim dolayısıyla biraz geri kalınmış, ancak keskin bir mücadeleye girerek, çevreye, insana ve diğer canlılara zarar vermeyen bir ilaçlama yöntemi uyguluyoruz. Sanıyorum bir haftaya kadar %80 sorununu çözmüş olacağız. Halkın sosyal ekonomik refah seviyesi çıtasını yükselteceğiz”

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet