Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Sokak köpekleri Defne halkını tehdit ediyor

Son zamanlarda mahalle ve sokak aralarında yaşanalar; Defne Beldesi’ni adeta abluka altına almış gibi…

Sokak köpekleri Defne halkını tehdit ediyor

Gündem   A+a-

Defne Beldesi’nin Arıtma Tesisi civarı Turunçlumevkiî sakinlerini bezdiren hadiseye bir an önce çözüm bulunması gerekiyor… Bölge resmen köpeklerin istilasına uğramış durumda.

Sokak köpekleri Defne halkını tehdit ediyor.

Defne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün, başıboş hayvanlarla mücadelesi, ilçe genelindeki sahipsiz köpeklerin toplanması ile ilgili çalışmaları yetersiz kalıyor. Seslerini Defne Belediyesi yetkililerine duyurmaya çalışan vatandaşlar haber merkezimizi arayarak 5’ erli, 6’ şarlı gruplar halinde dolaşan köpeklerin can güvenliklerini tehdit ettiğini ifade ettiler.

Günboyu mahallelerini, sokaklarını istila eden bu başıboş köpeklerin özellikle çocukların sokaklarda mahalle aralarında oynamalarına engel teşkil ettiğini söyleyen mahalle sakinleri duruma Defne Belediyesi’nin çözüm bulmasını istiyor. 

Barınaktaki hayvanlar sokaklara salınıyor…

Vatandaşlardan gelen şikâyetleri kısmen de olsa değerlendiren belediye ekiplerinin yetersiz kalması endişeleri arttırıyor.Defne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerinin;bakıma muhtaç ve çevreye zarar veren köpeklerin bazılarını toplayıp hayvan barınağına aldığı gözlenirken bu köpeklerin barınaktan istedikleri gibi çıkabildiklerini ileri süren vatandaşlar; “Madem salacaktınız bu sokak köpeklerini neden barınakta topladınız” sorunu soruyorlar.

Hayvan Barınağı çevresi mahalleler sokak köpeklerinden geçilmiyor…

İlçedeki Hayvan Barınağına rağmen yaşanan bu kargaşa barınakta bir ihmalin söz konusu olup olmadığı sorusunu da gündeme taşıdı. Barınaktan sokak köpeklerinin istedikleri gibi çıkabildiği iddiaları Hayvan Barınağı’nda bir zafiyettin olduğu iddialarını da beraberinde getiriyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin (HBB’nin) yetkive sorumluluğunda olan barınağın Defne Belediyesi sınırları içinde olmasının çözümü geciktirmemesi ümit ediliyor.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar