Skip Navigation Links

Meclis Tatile Girdi

Gündemdeki 6 Madde Dünkü Oturumda Kabul Gördü.

Gündem   A+a-

Gündemdeki 6 Madde Dünkü Oturumda Kabul Gördü…
İskenderun Belediye Meclisi yaz döneminin son toplantısını dün yaptı. Meclis Üyeleri Erol Akın, İbrahim Akçalı, Mahir Ünal, Özer Çağşar ve Bülent Akbay’ın katılmadığı toplantıda gündem dışı söz alan CHP’li Kimyon; “Her meclis üyesi oylamalarda hür iradesini kullanmalıdır. Yoksa her önümüze geleni onaylarsak noterden farkımız kalmaz. Belediyenin Web Sitesi yetersiz… Eylül ayına kadar ihale sonuçlarını içeren bölüm yenilenmeli ve daha ayrıntılı hale getirilmelidir. Ayrıca belediye içinde belge ve bilgi toplama sıkıntısı yaşıyorum” dedi.


20+5 Eşittir Yine Patinaj Olmasın!
Yapılan konuşmaların sonunda söz alan Başkan Civelek ise; “Etrafımızdaki iller tanınmayacak kadar değişti. Mersin, Adana, Osmaniye. Biz ise 20 yıldır yerimizde sayıyoruz. ‘20+5 yıl eşittir yine patinaj’ olmasın… Elbette basın, halkın, gözü, kulağı her şeyi, basını önemsiyoruz ama bir birimizle lütfen basın aracılığıyla konuşmayalım. Biz 17 trilyon borç ödedik. Bunu sık-sık tekrarlıyorum ama sopayı yiyenle sayan bir olamaz” diye konuştu.
Şevre Mıntıkası ile ilgili gündemin 1. maddesindeki İmar Komisyon Raporu ad okunarak oy birliği ile kabul edildi. Oylama sonucunda meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Civelek; “Halk yöneticilerini aşmıştır” şeklinde konuştu.
Gündemin ikinci maddesi bağlantı yolları konusunda CHP’li Kimyon bu plandaki yol yapımında kamu yararının olmadığını öne sürdü. Yapılan oylamada Kimyon haricinde tüm üyeler Kabul oyu verirlerken, MHP’li Şandır’ın söz alarak eleştirdiği olur vermediği gündem maddesine kabul vermesi şaşkınlık yarattı.
İbrahim Yaran “Protokolde Düzeltmeler Yaptık”
Atakaş A.Ş.’ye verilecek su konusunda da görüş bildiren CHP’li Kimyon; “Su gibi, ulaşım gibi imtiyazlı hizmetlerimizi bedeli mukabili verelim ve belediyemize kaynak yaratalım. Atakaş’a su verilirse yarın OSB’ye Termik Santral kurulacak, onlar da su ister” dedi.
Kimyon’dan sonra söz alan CHP’li Kamil Turan ise; “Bu işte belediyenin zararı ziyanı yoktur. Suyu bedeli karşılığı satacağız” şeklinde konuştu.
Ak Partili İbrahim Yaran ise; “Atakaş şirketi ile belediye arasında yapılan protokolde bazı düzeltmeler yaptık. İskenderun’un hak ve hukukunu koruduğumuzu sanıyoruz” dedi.
Konuyla ilgili söz alan Başkan Civelek ise; “Bu işi altı aydır kılı kırk yararak araştırıyoruz. Elbet yetki isteyeceğiz ama bu yetkiyi öncelikle halkımızın yararına kullanacağız” diye konuştu. Yapılan oylamada 3. gündem maddesi Kimyon’un Red oyuna karşılık diğer üyelerin oylarıyla kabul edildi.
Gündemin 4, 5 ve 6. maddeleri de oy birliğiyle kabul edildi. İskenderun belediye Meclisi oturumu da böylece son buldu. Meclis güz dönemi çalışmalarına, 1 Eylül 2010 Çarşamba günü saat 14’de toplanacak meclis oturumu ile başlayacak.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet