Skip Navigation Links

Tunuslu Öğrenciler Çukurova Üniversitesi Yaz Okuluna Katıldı

Birinci Türkiye-Tunus Üniversiteleri İşbirliği Forumu kararları kapsamında Çukurova Üniversitesi Yaz Okulu'na Tunus'un 5 farklı Üniversitesinden öğren

Tunuslu Öğrenciler Çukurova Üniversitesi Yaz Okuluna Katıldı

Eğitim   A+a-

Birinci Türkiye-Tunus Üniversiteleri İşbirliği Forumu kararları kapsamında Çukurova Üniversitesi Yaz Okulu'na Tunus'un 5 farklı Üniversitesinden öğrenciler katıldı. Uluslararası Öğrenci Ofisi ve Dış İlişkiler Birimi Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen Yaz Okulu'nda Tunuslu öğrenciler için 4 haftalık Türkçe eğitimi ve kültürel, sportif faaliyetlerden oluşan bir program düzenlendi.
Program çerçevesinde öğrenciler Çukurova Üniversitesi TÖMER'de (Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi) 72 saat Türkçe eğitiminin yanı sıra Sağlık, Kültür, Spor Daire Başkanlığı tarafından organize edilen ve yürütülen sanatsal, kültürel ve sportif aktivitelere katıldı. Kültür Müdürlüğü tarafından deri el sanatları dersleri alan Tunuslu Öğrenciler iki hafta boyunca hem Türkçe pratik yapma imkânı elde etti hem de kendilerine deri aksesuarlar tasarladı. Programın ikinci yarısında Çukurova Üniversitesi Spor Tesisleri hakkında genel bilgiler edinen ve tesisleri gezme imkânı bulan Tunuslu Öğrenciler, Atlı Spor Kulübü'nde de iki hafta boyunca at binmeyi öğrendi. Öğrenci Faaliyetleri Birimi'ne bağlı olan Bisiklet Kulübü öğrencileri ile birlikte bisikletle kampüs turu yapan Tunuslu Öğrenciler kampüsün büyüklüğüne ve güzelliğine hayran kaldı.
Eğitim programlarının yanında sosyal ve kültürel anlamda Çukurova Bölgesi'ni ve Adana'yı tanıtmak amacıyla düzenlenen geziler ve faaliyetler sayesinde Tunuslu Öğrenciler kampüs hayatı, Adana'da yaşam ve Türkiye'de öğrenci olmak gibi konularda donanımlı hale geldi. Öğrencilere Çukurova Bölgesi'nin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini tanıtmak üzere çeşitli müze ve ören yerlerini de kapsayan Adana şehir turu, Tarsus ve Mersin turları düzenlendi.
Türkçe öğrenme isteği yüksek olan Tunuslu Öğrencilerin kısa sürede ulaştıkları seviye Türkçe eğitmenleri tarafından takdirle karşılanırken, yaz okulunu tamamlayan Tunuslu öğrencilere katılım sertifikaları düzenlenen törenle takdim edildi.
Çukurova üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar'ın katılımıyla gerçekleştirilen sertifika törenine Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, Prof. Dr. Şeref Erdoğan'ın yanı sıra TÖMER Müdürü Doç. Dr. Faruk Yıldırım katıldı. Ayrıca Tunuslu Öğrenciler Rektör Prof. Dr. Kibar'a Tunus Bayrağı hediye etti.
Program sonunda memnuniyetlerini dile getiren Tunuslu Öğrenciler, Türk dilini ve kültürünü yakından tanımak adına yaz okulunun kendilerine çok olumlu katkılar sağladığını; çok uluslu bir üniversitede öğrenci olmanın bireysel gelişimleri açısından çok yararlı olduğunu dile söylediler.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet