Skip Navigation Links

HBB Cankurtaran Timleri 5 Kişiyi Kurtardı

Hatay Büyükşehir Belediyesine bağlı cankurtaran timi Samandağ Sahili’nde boğulma tehlikesi yaşayan 5 kişiyi kurtardı.

HBB Cankurtaran Timleri 5 Kişiyi Kurtardı

Gündem   A+a-

Yaz sıcaklarından dolayı serinlemek için denize akın eden vatandaşların uğrak yeri olan Samandağ sahilinde rip akıntısından dolayı her yıl yüzlerce kişi boğulma tehlikesi yaşıyor. HBB boğulma olaylarının önüne geçmek için cankurtaran timleri kurdu. Kurulan can kurtarma timleri vatandaşları akıntılara karşı uyararak olası üzücü olayların önüne geçmeye çalışıyor.

Samandağ sahilinde oluşan rip akıntılarına karşı vatandaşları megafonla uyaran cankurtaran ekiplerine kulak vermeyen 5 kişi yüzerken boğulma tehlikesi geçirdi. Gözlem kulelerinden 5 kişinin akıntıya kapıldığını gören cankurtaranlar halat ve can simidi ile müdahale ederek 5 kişiyi kurtardı.

Samandağ sahilinde görevli cankurtaran Muhammed Faraç yaşanan olayı şöyle anlattı: ‘’Gün boyu çok kuvvetli akıntılar vardı. Sahilde sürekli vatandaşları megafonla uyarıyorduk. Uyarılarımıza rağmen denize açılan vatandaşlar olduğu için sürekli teyakkuz halindeydik. Kulede gözlem yaparken 5 kişnin akıntıya kapıldığını gördük. Çok hızlı bir şekilde halat ve simitlerle yardımlarına koştuk. Bir can kaybının yaşanmamasına çok sevindik.’’dedi.

Sahilde olayı izleyen vatandaşlar Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a cankurtaran timlerini kurduğu için teşekkür ettiler.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet