Skip Navigation Links

Carettalar İçin Bir Araya Geldiler

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü ve Mersin Üniversitesi yetkilileri caretta caretta kaplumbağaları için bir araya gelerek sah

Carettalar İçin Bir Araya Geldiler

Yaşam   A+a-

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü ve Mersin Üniversitesi yetkilileri caretta caretta kaplumbağaları için bir araya gelerek sahil temizliği yaptı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı MESKİ Genel Müdürlüğü ile Mersin Üniversitesi Deniz Kaplumbağaları Uygulama Araştırma Merkezi (MEÜ-DEKUYAM) arasında imzalanan protokol çerçevesinde, MESKİ çalışanları ve MESKİSPOR genç takım sporcuları, MEÜ- DEKUYAM gönüllüleri ile dünyada nesilleri koruma altında olan caretta carettaların ve yeşil deniz kaplumbağalarının yumurtlama alanı olan Alata sahillerinde kumsal temizliği yaptı.
MEÜ- DEKUYAM Müdürü Prof. Dr. Serap Ergene, çalışmalardan ötürü bir bilim insanı olarak çok memnun olduğunu belirterek, MESKİ Genel Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür etti. Ergene, caretta carettaların yuvalama alanlarının durumları ve yavru çıkışları ile ilgili MESKİ Genel Müdürlüğü ve MESKİSPOR genç takım sporcularını bilgilendirdi. Caretta carettalar hakkındaki verilen bilgiler sonrasında katılımcılar plastik eldiven ve çöp poşetleriyle kumsalı plastik ve katı atıklardan temizledi.
MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak, MESKİ olarak doğal çevrenin ve canlıların korunması için çalışmaları titizlikle sürdürdüklerini ifade ederek, "Mersin Üniversitesi ile imzaladığımız işbirliği protokolü çerçevesinde doğaya ve çevreye katkı sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Caretta carettalar Mersin'in bir zenginliği ve onların yaşam alanlarını korumak en önemli önceliklerimiz arasında. Sosyal sorumluluk bilinci ve farkındalık yaratmak amacıyla çeşitli kampanyalar düzenliyoruz. Amacımız hem çevre bilincine dikkat çekmek hem de gelecek nesillere örnek olabilmek ve onlara temiz bir çevre, temiz bir doğa bırakabilmektir. Bugün yaptığımız çalışmanın amacı da farkındalık yaratmaktır. Asıl olan kirletmemektir. Tüm halkımızın bu duyarlılığı göstermesi halinde sahillerimizin temizliği kalıcı olacaktır" dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet