Skip Navigation Links

İskenderun’da Kentsel Dönüşüm Heyecanı..

Başkan Seyfi Dingil: Hiçkimsenin Hakkı Yenmeyecek !!!

İskenderun’da Kentsel Dönüşüm Heyecanı.. Web
TV

Gündem   A+a-

Türkiye’nin ikinci büyük kentsel dönüşüm projesinin tanıtım toplantısı İskenderun Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.
İskenderun’da Cumhuriyet, Meydan, Pınarbaşı, Numune, Esentepe ve Modern Evler Mahallelerinde 77 hektar alanı kapsayacak kentsel dönüşüm projesi için düğmeye basıldı.
Türkiye’nin bir çok şehrinde olduğu gibi İskenderun’un da onyılların kanayan yarası olan çarpık kentleşme, gece kondular ve hazine arazileri üzerindeki tapusuz yapılaşmalara çözüm üretmeyi amaçlayan, sosyal donatıları olan, yaşam standardı yüksek, okulu, sağlık merkezleri, ibadethaneleri olan bir yapıyı hayata geçirmek üzere yaklaşık 1 yıldır çalışan proje yöneticilerini bilgisizlikten kaynaklanan önyargıları olan vatandaşlardan dolayı  oldukça sıkıntılı bir süreç bekliyor.


AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Alğan, İskenderun Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit, Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı Ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü Uzmanları  İsmail Tüzgen,  Funda Aşut, Kadir Berk, Şehir Plancıları  Gürkan Coşkun, Burcu Derici, kurum ve kuruluşların başkan ve yöneticileri, meslek odaları, meclis üyeleri ve kentsel dönüşümün yapılacağı mahallelerin sakinlerinin katıldığı kentsel dönüşüm toplantısında heyecan ve kaygılar bir aradaydı.


Önyargılı bir şekilde toplantıya geldikleri belli bir çok kişi sunumun sonunda isyan ederken, “Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunmaz” sözü akıllara geldi. Önyargılı bir şekilde kentsel dönüşüm istemediklerini, evlerinden atılacaklarını, haklarından olacaklarını iddia edenleri ikna etmek ve kanunların vatandaşa sunduğu hakları, kazanımları anlatmak yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uzmanlarına düştü.


Oldukça heyecanlı olduğu gözlenen İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Kentsel Dönüşümün doğru anlaşılması gerektiğine dikkat çekerek, “Yerinde dönüşüm” deyiminin projeyi açıklamak için daha doğru bir yaklaşım olacağını söyledi.
Başkan Seyfi Dingil’in üzerinde titizlikle durduğu kentsel dönüşüm projesi sunum konuşması ise şöyle ;
Bugün İskenderun için tarihi bir gün, sıradan bir seminer ya da sıradan bir tanıtım programı değil. Allah nasip ederse çok kısa bir zaman içerisinde kazma ve küreği vuracağımız zaman. İskenderun’da 77 hektar 770 dönüm Numune, Gürsel, Esentepe ve Modern Evler’in projeleri hazır, hak sahipleri hazır. Yarın sabahtan itibaren belediyenin altındaki evlenme dairesini de bakanlık personellerine verdik oradan vatandaşlarımız birebir, benim ne kadar hakkım var, benim ne kadar gelirim var veya ne kadar borcum var, hangi evi alacağım, nereden alacağım? Bunların hepsini tek tek nokta olarak vatandaşın huzurunda izah edilecek.


İkincisi, bu kentsel dönüşüm, yerinde dönüşüm arkadaşlar, evini daha geniş teknikte verecekler arkadaşlarımız, yerinde dönüşüm, yani kendi yerinde olan vatandaşımızı alıp dağın tepesine ya da başka yere verip de oradaki yeri başkalarına verilmeyecek. Yerinde dönüşümüzün teknik alt yapısını ve izahını arkadaşlarımız yapacaklar. Tabi ben burada öncelikle Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'ye, Ankara'daki uzman arkadaşlarımıza, Bakanlık yetkilisi şirketimize,  belediye personelime, bu işte hizmet veren sayın valime, sayın kaymakamıma ve vekillerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

İnanın ki, 15 ay oldu belediyeyi alalı, zaten 5-6 ayı öyle gitti, 1 yıl içerisinde 77 hektarı ve şimdi kentsel dönüşümdeki projeleri de göreceksiniz. Türkiye'de bir ilk, hem proje olarak hem yaşam alanı olarak, hem cazibe merkezi olarak, İskenderun'un yapısı ön balkon, arka balkon ve iç mutfaklar samimi söylüyorum, kimsenin bir gram hakkı yenilmeyecektir. Belediyemiz bu konuda bir çok fedakarlık yaptı, bu konuyu uzman arkadaşlarımız daha geniş çapta izah edecekler. Ben geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum, kentsel dönüşüm için burada uzun uzun konuşmaya gerek yok, biz sadece evleri yıkıp yerlerine ev yapmıyoruz, yeni bir anlayış, yeni bir yaşam biçimi, yeni bir bilinç, yeni bir cazibe merkezi yaratıyoruz. Yeşil alanıyla, parkıyla, bahçesiyle, bulvarlarıyla ve caddesiyle yepyeni bir yaşam alanı. Bahsettiğimiz mahallelerin yanında bulunan feyezan kanalının projesine de başlıyoruz ki biliyorsunuz yer teslimini aldık ve ihalesi bitti, altı buçuk kilometre Allah kısmet ederse ikinci bir sahil bandını arkadaşlarımızın çalışmalarıyla da halledeceğiz, ben buradan onlara da teşekkür ediyorum.
Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in ardından sunumunu yapan Şehir Plancısı Burcu Derici, mahallelerde uygulanacak kentsel dönüşümün tüm detaylarını aktardı ve görsellerle de kentsel dönüşümün bitmiş halini gösterdi. 

İskenderun’da Kentsel Dönüşüm Heyecanı..  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet