Skip Navigation Links

Ak Parti İskenderun İlçe Teşkilatı Partililere İftar Verdi

- '2002 Yılında Başlayan Türkiye'nin Büyüme Hedefi İçin Siyasi Ve Ekonomik İstikrarın Sürmesi Gerekiyor'

Gündem   A+a-

 
 
- Adalet Bakanı Sadullah Ergin:
- "2002 Yılında Başlayan Türkiye’nin Büyüme Hedefi İçin Siyasi Ve Ekonomik İstikrarın Sürmesi Gerekiyor”
- ” İMF'ye Olan Borcumuzu İstesek Şimdi Kapatabilecek Durumdayız”
- ” On Binin Üzerinde Suriyeli Sığınmacıların Bulunduğu Hoşgörü Kenti Hatay’da Huzuru Bozmaya Yönelik Oyunlar Sezmekteyiz, Bunlara İzin Vermeyeceğiz”
- ” Hakkari’de Şehit Olan Askerlerimize Allah’tan Rahmet Diliyoruz. Terörü Bu Mübarek Günde Lanetliyorum. Er Ya Da Geç Terörün Kökünü Kazıyacağız”
- ”CHP’nin Elinde Bulunan İskenderun Belediyesini Almak İstemek Yeterli Değil Gayret Ve Çalışmak Gerek”
 
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Hakkari şehitlerine Allah’tan rahmet diliyorum. Bu mübarek günde terörü bir kez daha lanetliyorum. Er ya da geç terörün kökünü kazıyacağız" dedi.
Adalet ve Kalkınma Partisi İskenderun ilçe teşkilatı tarafından partilere iftar verildi. AK Parti İskenderun ilçe Başkanı Uğur Feriz ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen yemeğe, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AK Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar ve Mehmet Öntürk, AK Parti Hatay il Başkanı İsmail Kimyeci ,Belde belediye ve ilçe Başkanları, Atakaş Şirketler Gurubu yönetim kurulu Başkanı Recep Atakaş bazı iş adamları ve partililer katıldılar.
Kuran’ı kerim okunması ve iftar duası ile başlayan iftar davetinde konuşan AK Parti İskenderun ilçe Başkanı Uğur Feriz İskenderun, hedeflerinin şu an CHP’nin elinde olan İskenderun belediyesini almak olduğunu belirterek 2014 yılında yapılacak seçimlerde bu amaçlarına ulaşmak için çalıştıklarını söyledi.
AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ise, Türkiye’nin ve İskenderun’un AK Parti döneminde hayal bile edilemeyecek hizmetlere kavuştuğunu belirterek, bu hizmetlerin devamı için Türk Milleti ile el ele gönül gönüle çalıştıklarını belirterek İskenderun Belediyesini mutlaka AK Partili yapacaklarını söyledi. AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk ise Türkiye’de yaşanan siyasi ve ekonomik istikrarın Türk milletine hizmet olarak yansıdığına dikkat çekerek İskenderun’un AK Partili bir belediye yapılması için İskenderun teşkilatının ciddi çalışmalar yaptığını ve kendisinin de buna destek olmak için elinden geleni yapacağını söyledi. AK Parti Hatay il Başkanı İsmail Kimyeci ise 2014 seçimlerinde sadece İskenderun’un değil Hatay’daki tüm belediyeleri AK Partili yapmak gerektiğini bu manada çalıştıklarını söyledi.
İftar davetinin son konuşmacısı ise Adalet Bakanı Sadullah Ergin oldu. Ergin 2002 Türkiye’si ile 2012 Türkiye’si arasında bir kıyaslama yaptı. Ergin bu manada İMF’ye olan borcun bitme noktasına geldiğini belirterek, ”İstesek şimdi İMF’nin borcunu ödeyerek kapatabilecek durumdayız” dedi. Adalet Bakanı Sudalluh Ergin, Türkiye’nin bölgesinde ve Dünya’da güçlü bir devlet haline geldiğine vurgu yaparak, “Dünya’nın neresinde bir hadise var ise Türkiye oraya ulaşmak için elinden gelen gayreti gösterdi. Türkiye insani vazifelerini yerine getirmek için üzerine düşen görevleri yapmak için kaçmadı. Uzak doğuda deprem oldu Endenozyada açev’de Türkiye açev oldu, Pakistan’da Türkiye yardım kampanyalarıyla Pakistanlı kardeşlerine ulaştı. Haitide deprem oldu Türkiye oraya ulaştı ve Haiti oldu, Somali’de yaşanan insanlık dramlarına seyirci kalmayarak oraya ulaştı ve Türkiye Somali oldu.Ortadoğu’da Filistinde eziyetler çektirilirken Türkiye Filistin oldu gazze oldu oradaki kardeşlerini bağrına bastı. 2002 ile 2011 yılları arasında Suriye bir çok uluslar arası platformlardan dışlanmaya çalışıldığı dönemlerde Türkiye Halep oldu şam oldu laskiye oldu idlip oldu Türkiye Suriye’nin nefes alması için yüksek düzeyde iş birliği yaptı. 2011 Yılına kadar Suriye’ye müzahil olan Türkiye ne zamanki insanlığa karşı suç işlenmeye cinayetler işlenmeye başlandı o zaman insanlıktan yana oldu orada acı çeken göz yaşı döken kardeşlerinin elinden tuttu. Türkiye gerek Suriye’de gerek Endenozya’da gerek Pakistan’da Somali’de Filistinde insanlığın ve inancının gereğini yaptı ve bundan geri durmadı ve başımızı önümüze düşürecek bir hata yapmadan yoluna devam etti. Türkiye büyük ülke bu Millet büyük Millet olma noktasında önemli mesafeler aldı” dedi.
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay’da on bin’in üzerinde Suriye’li sığınmacının bulunduğunu ve bu manada Hatay’da dezenformatik çalışmaların olduğuna dikkat çekti.
Suriye’de yaşanan insanlık dramı akan gözyaşı ve kanlar bu mübarek ayda yüreğimizi dağlıyor diyen Sadullah Ergin, sözlerine şöyle devam etti:
“Feryatlar arşı alaya yükseliyor bu durumda bize düşen mazlumun elinde olup mazlumun elinden tutmaktır. Hatay’da on binin üzerinde sığınmacı var onlara gereken ev sahipliğini yapıyoruz. Ancak özellikle şu dönemde Hatay üzerinde dezenformatik bir takım çalışmalar seziyorum o nedenle herkesi kendi bulunduğu noktada dikkatli olmaya davet ediyorum.Türkiye ve Hatay üzerine düşeni yaparken maalesef bu noktada sorumluluk bilincinden uzak davranışlar sergiliyorlar. Bizler var olan bir ateşin üzerine o ateşi söndürecek tarzda yaklaşmak zorundayız yangına körükle gitmek bize yakışmaz. Komşumuzdaki ateşi söndürmek için elimizden gelen katkıyı sunmak zorundayız. Bir an önce bu huzursuzluğu sona ermesi için katkı sağlamak zorundayız bu manada yetkililer etkililer herkes üzerine düşeni yapmak zorundadır. Suriye’deki yangının üzerine su ve toprak dökerek yaralara merhem olmamız gerekiyor. Hatay coğrafyasında özel bir konumumuz var bu açıdan Hatay’ın huzurunu da sıkıntıya sokmak isteyenler çıkabilir dikkat etmemiz gerekiyor."
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, gelecek nesillere yaşanılabilir bir Türkiye bırakabilmemiz için siyasi ve ekonomik istikrarın sürmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Türkiye’de sürdürülebilir güçlü bir demokrasi bırakmak istiyorsan AK Parti’nin güçlü yürüyüşüne devam etmesi lazım. Türkiye’nin siyasi ve ekonomik istikrara devam etmesi lazım. Bugün bölgemizde ve Dünya’da birçok krizler yaşanıyor olmasına rağmen Türkiye güçlü bir şekilde geleceğe yürüyorsa ekonomisini güçlendirip insanlarının refah seviyesini yükseltebiliyorsa demokrasisini sürdürülebilir güçlü adımlar atabiliyor ise bu Türkiye’de 2002 yılında sağlanmış olan siyasi istikrarın ve buna bağlı olarak gelişen ekonomik istikrarın bir sonucudur Bu manada İskenderun belediyesi’ni AK Parti kervanına katmak düşüncesi çok güzel fakat istemek yetmez bunun için çaba gösterilmeli çalışılmadılır” dedi.
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, konuşmasının sonunda Hakkari’de şehit olan sekiz askere Allah’tan rahmet diledi. Ergin “bu mübarek ayda terörü bir kez daha lanetliyorum. Allah bu ülkede fesat çıkartmak isteyenlere fırsat vermesin. Terörü lanetliyorum. Bu illeti eninde sonunda bitireceğiz”dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet