Skip Navigation Links

Şehit ve gazilerimizi unutmadık

Bu vatanın bütünlüğü için canını feda eden şehitlerimizin ailelerin ve gazilerimize Devlet Övünç Madalyası verildi.

Gündem   A+a-

 
Bu vatanın bütünlüğü için canını feda eden şehitlerimizin ailelerin ve gazilerimize Devlet Övünç Madalyası verildi.
 
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 97. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle düzenlenen Devlet Övünç Madalya ve Beratı Töreni’nde Hataylı şehitlere ve gazilere madalyaları takıldı. Duygulu anların yaşandığı törende bazı şehit ve gazi yakınları fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Duygulu anlar yaşayan aile yakınlarını ise milletvekilleri teselli etti.
Şehit olan; Piyade Uzman Çavuş Murat Bağatur, Jandarma Onbaşı Fatih Yonca, Jandarma Üst Çavuş Bekir Çelik ve Piyade Uzman Çavuş Ayhan Say’ın yakınları ile Gazi Polis Memuru Ali Köse, Malul Gazi İhsan Öz, Malul Gazi Mevlüt Çokbilir ve Malul Gazi Soner Osman Sayın’ın madalyaları Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz tarafından takıldı.
 
Lekesiz: Şehitlerimizin emanetine sahip çıkmalıyız
Tarihi zaferlerle dolu olan Türklerin en dokunaklı ve en çok ders alınması gereken zaferinin Çanakkale Zaferi olduğunu belirten Vali Lekesiz, Çanakkale Zaferi ile tüm dünyaya sarsılmaz birliğimizi gösterdiğimizi söyledi.
Bize bu şanlı tarihi ve cennet vatanı armağan eden şehitlerimize borcumuzu ödemenin yolun söyleyen Vali Lekesiz, şunları söyledi: “Çanakkale’yi koruyarak bize bu cennet vatanı armağan eden şehitlerimiz ülkenin dört bir yanından gelmişlerdir. Çanakkale’de şehit olan borcumuz iki türlü borcumuzu ödeyebiliriz. Birincisi bize emanet ettikleri; evlatlarına eşlerine, analarına ve babalarına sahip çıkmaktır. İkincisi ise onların uğruna şehit düştükleri bu cennet coğrafyayı daha güzel günlere ulaştırmaktır. Bugün Türkiye dedelerinden aldığı emanetle geleceğe emin adımlarla yürümekte ve uluslararası arenada hak ettiği yere ulaşmaktadır. Yakın tarihimizde yaşadığımız Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı, bağımsızlığımızdan ödün vermeyeceğimizin göstergesidir. Gücümüzün, potansiyelimizin, birlik ve beraberliğimizin değerini unutmamalıyız. Gerekli azmi ve cesareti gösterdiğimiz müddetçe talep eden değil üreten bir ülke oluruz.”
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet