Skip Navigation Links

Veterinerlere Konferans

Mustafa Kemal Üniversitesinde Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliğine Akreditasyon Süreci Konulu Konferans

Gündem   A+a-

 
Mustafa Kemal Üniversitesinde Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliğine Akreditasyon Süreci Konulu Konferans
 
MKÜ Veteriner Fakültesinde düzenlenen "Veteriner Fakültelerinde Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliği (EAEVE)’ye Akreditasyon Süreci” konulu konferansa konuk konuşmacı olarak katılan Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Batmaz, akreditasyon süreci, üniversitelere katkıları ve bu anlamda yapılabilecek çalışmalarla ilgili öğretim üyeleri ve öğrencilere bilgiler aktardı.
Tayfur Ata Sökmen Yerleşkesi Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa MKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Koç, Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ramazan Gönencik, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Koç, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. İbrahim Kürtül, öğretim üyeleri ve görevlileri ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Konferansın açılış konuşmasını Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Fakülte Dekanı Prof. Dr. Suat Erdoğan yaptı.
Antakya Meslek Yüksekokulunda 2 oda ve bir derslikte eğitime başlayan okulun günümüzde binası, araştırma ve öğrenci laboratuvarları, kütüphanesi, geçici kliniği, konferans salonu, kafeteryası ve modern derslikleriyle; 248 öğrencisi, 37 öğretim üyesi, 5 doktor araştırma görevlisi, 5 araştırma görevlisi ve 3 veteriner hekimi, 10 idari personeliyle eğitim öğretim hizmet verme düzeyine eriştiğini söyleyen Prof. Dr. Suat Erdoğan, Veteriner Fakültesinin her anlamda daha da gelişmesi için akreditasyon sürecini önemsediklerini bu amaçla daha önce akredite sürecini başarıyla tamamlamış Uludağ Üniversitesinin tecrübelerinden istifade etmek istedikleri için konferansı düzenlediklerini belirtti.
EAEVE’ ye akreditasyon sürecinin en alt idari personelden en üst yöneticisine ve üniversite yönetiminin de desteklerini gerektiren uzun, zahmetli ve özveri gerektiren bir süreç olduğunu söyleyen Suat Erdoğan, tüm bu güçlüklere rağmen temel hedeflerinin akreditasyon süreciyle hizmet standartlarını yükselterek gelişmiş ülkelerdeki veteriner hekimliği normlarını yakalamak olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Suat Erdoğan, akreditasyon sürecinde yaptıkları çalışmalardan bahsettiği konuşmasında MKÜ Veteriner Fakültesi olarak yapılan ve yapılması planlanan çalışmalara ilişkin şu bilgileri verdi: “Akreditasyon sürecini önemsiyoruz; bu amaçla 7000 metrekare kapalı alan içinde Avrupa Birliği Veteriner Fakültesi standartlarında klinik binasının temelinin atılmasını öngörüyoruz. Ayrıca 2006 yılında EAEVE’ ye üyelik başvurusu yapan ve EAEVE’ ye üyelik yolunda ilk adımı atan Fakültemiz önce bölüm yapılanmasını tamamlamış, 3 olan bölüm sayısı 5’e; 16 olan anabilim dalı sayısı 20’ye yükseltilmiştir. Dersler yeniden düzenlenmiş, müfredat ve krediler akrediteye uygun hale getirilmiş, fiziki yapısı ve akademik kadrosu ivme kazanmıştır.”
Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Batmaz ise konuşmasında akreditasyonun üniversitelere fakülteler ile kurumlar arası işbirliği yapma, uyumun sağlanması, eğitimin kalitesinin yükseltilmesi, kalite güvencesinin sağlanması, standartların yerine getirilmesi gibi birçok yarar sağlayan süreç olduğunu; ancak ölçülen standartların uzun vadede sürdürülebilir olmasının şart olduğunu kaydetti.
Prof. Dr. Hasan Batmaz, birliğin normlara uyum süreciyle ilgili otopsi sayısı, uygulamalı eğitim, tesislerle ilgili işler, hayvan materyali, karantina uygulaması, uygulamaya açık çiftliklerin olması, kesimhane noktası, acil servis konularında birtakım kriterler getirdiğini, üniversitelere eksiklerini tamamlaması için zaman tanıdığını belirterek akreditasyon sürecine kabul edilme ve başarılı olabilme şartlarını anlattı.
Konferans çiçek ve plaket takdimiyle sona erdi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet