Skip Navigation Links

Toroslar'da Boş Arsalar Temizleniyor

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi,ilçe sınırları içerisinde bulunan boş arsalarda temizlik çalışması yapıyor

Toroslar'da Boş Arsalar Temizleniyor

Gündem   A+a-

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde bulunan boş arsalarda temizlik çalışması yapıyor.
Özellikle yaz aylarının gelmesi ile birlikte haşere ve kemirgenlerin üremesine sebep olan ve yangın riski bulunan boş arsalar, Toroslar Belediyesi Temizlik İşleri ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince temizleniyor.
İlçenin 67 mahallesinde yürütülen çalışmalarda boş arsaların yanı sıra yol ve kaldırım kenarlarında biriken yabani ot, moloz ve çöpler alınarak halkın sağlığını tehdit edebilecek unsurlar ortadan kaldırılırken, görüntü kirliliğinin de önüne geçiliyor.
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, ilçenin modern bir kent görünümüne kavuşması için 11 yıldır birçok önemli projeye imza attıklarını ve bu projelerin yanı sıra rutin belediyecilik hizmetlerini de aksatmadan sürdürdüklerini dile getirerek, "Amacımız Toroslar halkının daha modern, çağdaş ve sağlıklı bir çevrede yaşamasına vesile olmak" dedi. Vatandaşlardan da bu konuda destek isteyen Tuna, temizlik çalışmalarının kalıcı olmasının, halkın çevreye duyarlılığı ile mümkün olacağına dikkat çekerek, "Bizim halkımızdan isteğimiz temizlik çalışmalarımıza destek vermeleri ve çevreyi kirletmemeleridir. Özellikle yaz ayları olması nedeniyle kötü görüntü ve çevre kirliliği arz eden boş arsa ve arazilerde temizlik çalışması yapıyoruz. Yaptığımız çalışmalarda vatandaşlarımızın anlayışlı davrandığını gözlemliyoruz. Bu duyarlılıklarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Şehir içinde kötü görüntü ve çevre kirliliği oluşturan moloz ve çöplerin temizlenmesine önem verdiklerini söyleyen Tuna, "Boş arsalarda yetişen otlar, yangına sebep olarak tehlikeli durumlar arz edebileceği gibi, haşere, kemirgen ve sürüngen hayvanların da bu alanlara yuva yapması insan sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir" diye konuştu.
Belediyenin uygun gördüğü yerler dışında hafriyat dökülmemesini de isteyen Tuna, aksi takdirde cezai işlem uygulanacağına dikkat çekerek, bununla ilgili olarak belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin ilçe genelinde sıkı bir şekilde gerekli kontrol ve denetimlerini yaptıklarını sözlerine ekledi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet