Skip Navigation Links

'Diş Eti Enfeksiyonları Yaz Aylarında Daha Fazla Görülür'

Dörtyol’da 13 yıldır serbest diş hekimi olarak hemşerilerine

'Diş Eti Enfeksiyonları Yaz Aylarında Daha Fazla Görülür'

Gündem   A+a-

 hizmet veren Diş Hekimi Ş. Pınar Coşkun Özer, Doğanay Öcgüder Caddesi üzerinde Gökburç Apartmanının 1. katında iç mimarisini ve dekorasyonunu tamamen kendisinin yaptırdığı yeni muayenehanesinde modern dünyanın kapsamlı üniteleri ve malzemeleriyle hemşerilerimize kaliteli hizmete devam ediyor.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte soğuk ve asitli içecek tüketiminin arttığına dikkat çeken Diş Hekimi Ş. Pınar Coşkun Özer, diş hassasiyeti olan hastaların bu dönemde en fazla sızı şikayetiyle kendilerine başvurduklarını belirtti.

DİŞ FIRÇALAMAYA EVET AMA DİŞ İPİ MUTLAKA KULLANILMALI

Diş Hekimi Ş. Pınar Coşkun Özer yaptığı açıklamada; “Ağız boşluğunun hem yumuşak hem sert dokuları birlikte barındırması, tükürük sıvısı ve dış ortama açık olması nedeniyle farklı mikroorganizmalar içeriyor. Ağız mikroorganizmaları, yaralanmalar, dişeti hastalıkları ya da ağız yumuşak doku enfeksiyonları ile genel dolaşıma girerek hastalıklara zemin hazırlayabiliyor. Bu nedenle ağız ve diş bakımının düzenli yapılması önem taşımakta. Ağız sağlığı ve dişlerimizi korumanın en etkili yolu düzenli olarak fırçalamaktır.

Diş fırçalamanın ilk adımı doğru fırça seçimidir. En uygun fırça naylon ve orta sertlikteki fırçalardır. Ağız içinde kolay hareket ettirilmesi ve arka dişlere rahat ulaşabilme açısından fırçanın kafasının fazla büyük olmaması tercih edilir. Dişler fırçalandıktan sonra diş ve diş eti çizgisi ile dişler arasında kalan yemek artıklarının temizlenmesi için ise mutlaka diş ipi kullanılmalıdır. Çünkü bu artıklar en önemli çürük nedenlerindendir. Diş ipi, diş aralarında kalan yiyecek artıklarının uzaklaştırılması açısından çok yararlı bir araçtır.” dedi.

 

 

 

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet