Skip Navigation Links

İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Dörtyol'da Yapıldı

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz başkanlığında 26 Şube Başkanının katılımıyla İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Dörtyol oturumu dün Dörtyol Öğretm

Gündem   A+a-

İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Dörtyol’da Yapıldı

Sedat İSKENDEROĞLU / DÖRTYOL

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz başkanlığında 26 Şube Başkanının katılımıyla İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Dörtyol oturumu dün Dörtyol Öğretmen Evinde gerçekleştirdi. Saat 09;30’da Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz’in kapıda karşılanması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla oturum başladı. Açılış konuşmasını yapan Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit; “Kamu hizmetlerinin kaliteli, verimli, etkin ve adaletli olmasının teminini sağlamak amacıyla katılımcı yönetim anlayışı çerçevesinde ilçemizdeki kamu ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla düzenlediğimiz il idare başkanları şube toplantısının ilçemize yeni ufuklar getirmesi temennisiyle hoş geldiniz.” dedi. Dörtyol’un tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra turunçgil üretimiyle de ülkede söz sahibi olduğunu belirten Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit; “İsdemir ve Atakaş gibi önemli sanayi kuruluşlarının yanı sıra ilçemiz 70 kadar haddane ile demir çelik üretiminde ülkemizin en ön sıralarında yer almaktadır” dedi.

PLANSIZ VE PROGRAMSIZ KALKINMA MÜMKÜN DEĞİLDİR Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit konuşmasının devamında ise; “Körfezde önemli bir yeri olan Dörtyol aynı zamanda bir enerji merkezi konumundadır. Petrol boru hatları ve sayıları her gün biraz daha artan dolum tesisleri bölge ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. Bu denli büyük sanayi kuruluşlarının yanı sıra tarım ve tarıma dayalı sanayi tesisleriyle, turizm sektörünün ilçemizde faaliyette bulunması bu sektörlere gerekli ilginin gösterilmesi ve planlamalarının da yapılmasını zorunlu kılmaktadır. Zira plansız ve programsız kalkınmayı sağlamak mümkün değildir.” dedi.
ÇEVRE DÜZENİ PLANI, TARIM VE KIRSAL KALKINMA İLE TURİZM STRATEJİK PLANLARI İLİMİZ İÇİN HAYATİ ÖNEM TAŞIMAKTADIR Çevrenin korunarak sürdürülebilir bir büyümenin ve kalkınmanın sağlanabilmesi için hazırlanan çevre planının Hatay’a yeni ufuklar açtığının altını da çizen Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit; “İlk defa Valimizin talimatlarıyla geniş bir alanı kapsayan tarım ve kırsal kalkınma stratejik planı ve hazırlanma aşamasında olan turizm stratejik planları ilimize ve ilçemize sürdürülebilir, ekonomik ve sosyal büyüme ile yaşanabilir bir çevre kazandırması açısından hayati bir önem taşımaktadır.” dedi. İlçede gerçekleştirilen yatırımları da sıralayan Kaymakam Özyiğit, Kültür Merkezi binasının Sağlık Meslek Yüksekokulu yapılmak üzere Mustafa Kemal Üniversitesine devredildiğini ve programa aldırıldığını, Toplu Konut İdaresi ile konut alanı yapımı için mutabakat sağlandığını ve zemin çalışmalarının başladığını, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından kamulaştırması yapılan arazi üzerinde 12 milyar dolarlık bir yatırımın gerçekleşme aşamasında olduğunu, Yeni Hükümet Konağının yapımı ile ilgili olarak gerekli girişim ve temaslar yapılmış olduğunu ifade etti ve sözlerin Köylere Hizmet Götürme Birliğinin 2010 yılı içinde yürüttüğü çalışmaları anlatarak tamamladı. Daha sonra sırasıyla Hatay İl Jandarma Komutanı Alb. Vedat Çolak, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Hatay Vakıflar Bölge Müdürü Mehmet Yalçın, İsdemir Gümrük ve Muhafaza Baş Müdürü Ömer Ersoy, Karayolları 5. Bölge Müdür Yardımcısı Cumhur Aydın, DSİ 6. Bölge Müdür Vekili Fuat Sucak, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Yusuf Çatal, Gençlik ve Spor İl Müdür Yardımcısı Hasan Özyurt, Hatay Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mevlüt Aydın, Hatay İl Özel İdare Genel Sekreteri Muhittin Şahin, Hatay İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Bilal Öztürk, Hatay Defterdarı İsmail Çelik, Hatay Vergi Dairesi Başkanı Vekili Harun Dumlu, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç, Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Ersin Taşlıalan, İl Sağlık Müdürü Dr. Bayram Kerkez, Hatay PTT Başmüdürü Şükrü Dursun, Tarım İl Müdürü Bestami Zabun, Hatay İşkur İl Müdürü Ahmet Bulanık, Hatay sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Zülfi Camkut, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Arif Dündar Gökçe, Tedaş İl Müdürü İlhan Karabulut, İl Kültür ve Turizim Müdür Vekili Aysun Çelenk, Hatay Çevre ve Orman İl Müdür Vekili Turgut Toma, Dörtyol Orman İşletme Müdürü Abdurrahman Kök ve Dörtyol Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Eser Kurt 2010 yılı gerçekleşen yatırımları ve 2011 yılı planlanan yatırımlar hakkında bilgiler aktardılar. Toplantı sonunda kapanış konuşmasını yapan Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz; “Dörtyol Kaymakamımız göreve başladığı bu kısa süre zarfında ilçesine çok vakıf olmuş. Bundan memnuniyet duydum. İlimizin geleceği çok parlak ve ışıltılı. Keşke planlamalar bundan yetmiş yıl önce yapılsa idi. Ama geç kalınmışta değildir. Biz gelecek kuşaklar için bu planlamaları bu günden yapmaya mecburuz” dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet